Kiaulienos įdaras cepelinams
Ingredientai:
- 500 g maltos kiaulienos (vidutiniškai riebios);
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 žiupsnis maltų laurų lapų;
- 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
- 1 žiupsnis džiovintų bazilikų;
- ryšulėlis šviežių petražolių, labai smulkiai sukapotų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
Mėsą dėkite į dubenį, čia pat berkite maltus laurų lapus, bazilikus, svogūną, smulkintas petražoles, įmaišykite saujelę jau paruoštos cepelinams skirtos bulvių masės (pastarasis žingsnis pageidautinas, bet nebūtinas). Viską labai gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Grybų ir lašinukų įdaras cepelinams
Ingredientai:
- 500 g grybų (idealu, jei visi ar bent dalis būtų miško; tinka ir šaldyti, ir džiovinti);
- 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 100 g rūkytų lašinukų;
- 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos (arba pagal skonį).
Gaminimas:
Jei naudojate džiovintus grybus, pirmiausia juos pamirkykite vandenyje ir, vandenį nupylę, sudėkite į puodą. Vėl užpilkite vandeniu bei išvirkite. Jei grybai šaldyti, juos atšildykite ir susmulkinkite.
Svogūnus pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės.
Paruoštus grybus ir lašinukus labai smulkiai sukapokite, sudėkite į dubenį ir sumaišykite su svogūnais, kiaušiniu ir maltais džiūvėsėliais. Viską pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Varškės ir mėtų įdaras cepelinams
Ingredientai:
- 30 g sviesto;
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinis;
- 1 valg. šaukšt. grietinės;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų mėtų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir labai gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Raugintų kopūstų įdaras cepelinams
Ingredientai:
- 500 ml raugintų kopūstų;
- 100 g rūkytų lašinukų, smulkiai sukapotų;
- 2 morkos, stambiai sutarkuotos;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos.
Gaminimas:
Visus ingredientus šiek tiek patroškinkite keptuvėje su šaukštu aliejaus nepamiršdami maišyti. Atvėsinkite ir įdaras bus paruoštas.
Morkų ir aguonų įdaras cepelinams
Ingredientai:
- 4 morkos, išvirtos;
- 100 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 2 arbat. šaukšt. sviesto;
- 2 žiupsneliai cinamono;
- 2 valg. šaukšt. aguonų, nuplikytų.
Gaminimas:
Išvirtas morkas atvėsinkite ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su likusiais ingredientais. Įdaras paruoštas.