„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
2022 11 26

5 dėmesio verti silkės receptai šventėms: deriniai su burokėliais, razinom, svogūnais

Pasiruošimo didžiosioms žiemos šventėms sezonas įsisiūbuoja, juk iki jų liko vos mėnuo. Viena vertus, tai visai nemažai, produktų pirkti gal dar ir neverta, tačiau susirasti receptų, pagal kuriuos šiemet eksperimentuosite, tikrai galima. Dalinamės penketuku, kuris patiks silkės gerbėjams!
Sumuštinukai su silke
Sumuštinukai su silke / Vida Press nuotr.

Silkė su burokėliais ir garstyčiomis

Ingredientai:

  • 3 didesnių sūdytų silkių filė;
  • 3 vidutiniai virti ar kepti burokėliai;
  • 1 vidutinis raudonasis svogūnas;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnis druskos;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno, obuolių sidro ar šerio acto;
  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimas:

1. Į nedidelį užsukamą stiklainėlį supilkite aliejų, medų, citrinos sultis, garstyčias, actą. Gerai suplakite, kad gautųsi vientisa emulsija.

2. Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais, burokėlius – šiaudeliais ar plonais griežinėliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Viską sudėkite į dubenį, pabarstykite pagal skonį druska ir pipirais. Supilkite padažą, vėl išmaišykite ir dėkite pusvalandžiui šaltai, kad skoniai susimaišytų.

3. Tiekite bendrame dubenyje arba sudėlioję į porcijinius indelius.

Vida Press nuotr./Silkės mišrainė
Vida Press nuotr./Silkės mišrainė

Silkė su saldžiarūgščiu pomidorų ir svogūnų padažu

Ingredientai:

  • 3 sūdytos silkės filė;
  • 3 vidutiniai svogūnai;
  • 1 stiklinė pomidorų tyrės be jokių priedų;
  • 4–5 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1–2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • maltų kvapniųjų pipirų;
  • 1 lauro lapas.

Gaminimas:

1. Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėliokite plokščioje lėkštėje vienu sluoksniu.

2. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol taps permatomi, minkšti, bet dar nepradės karamelizuotis. Supilkite pomidorų tyrę, dėkite lauro lapą, įberkite pipirų, druskos, cukraus – turite gauti maloniai saldžiarūgštį padažą.

3. Atvėsintu padažu apdėkite silkę lėkštėje, atvėsinkite, o tada dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs