Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 gardžiausi marinatai vištienai: nuo aštraus iki saldaus

Kiek šeimoj narių – tiek nuomonių, kokia vištiena skaniausia. Galite skirtingomis dienomis eksperimentuoti su skirtingais skoniais, arba iškart paruošti kelis skirtingus iešmelių variantus. Marinatams nereikės nei daug, nei įmantrių ingredientų, tad pietūs ar vakarienė bus taupūs, tačiau be galo skanūs. Pranešime žiniasklaidai „Iki“ kulinarijos technologė G. Urbonavičiūtė dalijasi 5 vištienos marinato idėjomis.
Grilyje kepta vištiena ir ananasai
Grilyje kepta vištiena ir ananasai / Vida Press nuotr.

Medaus ir garstyčių marinatas

„Tai klasikinis derinys, kuris visada pasiteisina. Sumaišykite medų, dižono garstyčias, obuolių actą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Marinatu aptepkite vištieną ir leiskite jai marinuotis bent 30 minučių. Kepdami iešmelius, dažnai juos apverskite ir patepkite likusiu marinatu. Vištiena bus maloniai salstelinti ir labai švelniai aštri, o tokia patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems“, – pasakoja G. Urbonavičiūtė.

Aštrus čili ir žaliosios citrinos marinatas

Jei mėgstate aštresnius skonius, aitriųjų paprikų ir žaliosios citrinos marinatas yra būtent tai, ko jums reikia. Sumaišykite čili miltelius, šviežiai spaustas laimo sultis, alyvuogių aliejų, česnaką, druską ir pipirus. Norėdami dar intensyvesnio skonio, pridėkite šiek tiek smulkintų šviežių aitriųjų arba Chalapos paprikų. Šis marinatas suteikia vištienai pikantišką ir gaivų skonį, puikiai tinkantį šiltoms vasaros dienoms.

Citrinų ir žolelių marinatas

„Jei norite šviežio ir lengvo skonio, citrinų ir žolelių marinatas yra puikus pasirinkimas. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, šviežias žoleles (pvz., rozmariną, čiobrelius ir petražoles), druską bei pipirus. Toks marinatas vištieną praturtins subtiliu citrinos poskoniu ir gaiviu aromatu“, – rekomenduoja G. Urbonavičiūtė.

Saldžiarūgštis terijaki marinatas

Azijos virtuvės gerbėjams patiks saldžiarūgštis terijaki marinatas. Jeigu neturite jau paruošto padažo, G. Urbonavičiūtė dalijasi, kaip jį paprastai paruošti namuose: sumaišykite sojos padažą, medų, česnaką, imbierą ir šiek tiek sezamų aliejaus. Norėdami dar labiau paryškinti skonį, pridėkite smulkintų svogūnų laiškų ir sezamų sėklų.

Jogurto ir kario marinatas

Šis pasirinkimas suteiks vištienai nepakartojamą kremiškumą ir aromatingumą. Sumaišykite natūralų jogurtą, kario miltelius, česnaką, imbierą, citrinos sultis, druską ir pipirus. Marinatu aptepkite vištieną ir leiskite jai marinuotis bent valandą. Kepant jogurtas suminkština vištieną ir suteikia jai ypač malonų skonį bei tekstūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas