1
Pas mus restoranas
Virtuvės šefas Matas Paulinas per pastaruosius kelerius metus buvo siejamas ne su vienu restoranu, tačiau jau kurį laiką jis buvo dingęs iš viešosios erdvės. Visai neseniai tapo aišku, kuo jis užsiėmė – pačioje Vilniaus Senamiesčio širdyje kartu su kolege Vita Bartininkaite, jis atidarė nedidelę naują vietą, pavadintą itin paprastai – „Pas mus restoranas“. Per pirmąsias kelias starto dienas ją jau spėjo aplankyti ir įspūdžiais pasidalinti nemažas smalsių ragautojų būrys.
Restoranas turi nemažai savitumų – M.Paulinas ir jo kolegė šefė V.Bartininkaitė kuria autorinius patiekalus, pasitelkdami patirtis, įgautas anksenėse vietose, kur abu dirbo (pvz., vietiniai produktai, sezoniškumas, fermantacijas ir pan.), maisto meniu itin trumpas, prie maisto derinami natūralūs vynai, virtuvė atvira, tad visas šefų darbas it ant delno, darbo laikas – išskirtinai vakarinis.
Kur
Pilies g. 28, Vilnius
Dirba
II-VI 17:30-23
Meniu
autoriniai patiekalai, natūralus vynas
Įdomu
atvira virtuvė, itin trumpas patiekalų meniu
2
Taste Map Sensory Room
Verslininkai ir kavos ekspertai Ieva ir Domas Ivoniai vos prieš tris savaites pakvietė į kavai dedikuotą vietą Vilniuje, kokios dar tikrai nebuvo – „Taste Map Sensory Room“. Ji įsikūrė visai šalia pirmosios jų kavinės M.K.Čiurlionio gatvėje, tačiau yra žymiai labiau sofistikuota, o lankytojus siekiama įtraukti į tikrą nuotykį, kuriame dalyvautų kuo daugiau juslių – skonis ir uoslė, rega ir klausa... Išties sudėtinga apibūdinti žodžiais, verta aplankyti ir patirti!
Dar šiek tiek apie detales: išskirtinis interjeras, labai įdomių kavos gėrimų meniu, desertai vos keli, o cukraus čia nėra.
Kur
M.K.Čiurlionio g. 8, Vilnius
Dirba
I-V 8-18, VI-VII 10-18
Meniu
ypatingi kavos gėrimai, vos keli desertai
Įdomu
ypatingas, „įjungiantis“ visus pojūčius interjeras, jokio cukraus prie kavos
3
Bundu
Ši kavinė-kepykla – tikras naujas Kauno perlas, kur traukia ir vietiniai, ir savaitgaliui atkeliavę vilniečiai. Ji išdygo ne šiaip iš niekur – tai Aleksote jau ilgai veikiančio „Pranciškaus malūno“ dukterinis projektas. Jei anksčiau kepinių būdavo galima įsigyti būtent Alksote, dar jie tiekti įvairioms Kauno kavinėms, tai dabar viską galima rasti centre, o asortimentas kuo plačiausias – nuo sausanių ir bandelių iki raugo duonos.
Darbo dienomis kavinė startuoja išties anksti, o savaitgaliais kiek vėliau, kad visi išsimiegotų, tačiau labai ilgai užtrukti nereikėtų – kepiniai gali ištirpti žaibo greičiu. Būtina aplankyti!
Kur
E.Ožeškienės g. 11-1, Kaunas
Dirba
II-V 7:30-18, VI-VII 9-18
Meniu
itin švieži saldieji kepiniai, raugo duona
Įdomu
viskas kepama iš nuosavame – Pranciškaus malūne – maltų miltų