Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 skanios naujos vietos Vilniuje: nuo madingos kepyklos iki Tailando maisto

Pastaraisiais metais judesio Vilniaus restoranų rinkoje nemažai, tik jis kryptelėjęs kiek į liūdnąją pusę – nemažai vietų užsidaro. Kita vertus, visiškais pesimistais irgi negalime būti – kiekvieną sezoną duris atveria bent kelios naujos vietos. Kokie maisto taškai įsikūrė per keletą pastarųjų mėnesių? Jie įdomūs, įvairūs ir visi nusipelnę bent vieno vizito!
Kepiniai kepykloje BOKA
Kepiniai kepykloje BOKA / 15min nuotr.

1

Kepykla BOKA

Kepyklos archyvo nuotr. /Kepykla BOKA
Kepyklos archyvo nuotr. /Kepykla BOKA

Vilniaus kepyklų ir kepyklėlių scenoje – dar vienas ryškus herojus. Ogmios mieste vos prieš savaitę duris atvėrusi BOKA iš karto šoka aukštai – paperka ir vitrinų bei lentynų turiniu, ir jaukiu interjeru, gera kava.

Kepinių spektras čia platus – nuo raugo duonos, prancūziškų batonų, sviestinių ragelių iki prancūziškos konditerijos klasikos ar šiuo metu madingų skanėstų. Jaukioje rusvų-balkšvų spalvų supamoje erdvėje galima suvalgyti ir gardų sumuštinį, neskubant išgerti kavos. Šiuo metu kepykloje tikras pirkėjų bumas, tad jei norite bent šį tą paragauti, panašu, verta taikyti nuo pat ryto.

Kur

Verkių g. 31A, Vilnius

Dirba

I–V 8–20, VI–VII 9–19

Įdomu

raugo duona, prancūziški batonai, nuostabi saldžių kepinių kolekcija

2

„Thai House“

Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Thai House Market“
Restorano archyvo nuotr. /Restoranas „Thai House Market“

„Thai House“ restoranas ne vienus metus veikė Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, dabar dukterinė vieta atsirado ir Vilniaus Naujamiestyje. Čia galima paragauti išties autentiškų tailandietiškų patiekalų, jų spektras nemenkas – nuo bao bandelių, sriubų iki ryžių makaronų patiekalų. Vieni jų sotesni, kiti lengvesni, apie viską verta teirautis tailandiečių padavėjų.

Papildomas gėris – nedideliame kambarėlyje galima rasti lentynas, kuriose pilna azijietiškų produktų. Tad jei kuris patiekalas itin patiks ir norėsis atkartoti ar ieškote trūkstamo ingrediento, verta aplink tas lentynas pašmirinėti.

Kur

Naugarduko g. 12, Vilnius

Dirba

I–VII 11–22

Įdomu

autentiškas maistas, produktų namams lentynos

3

Kavinė „Who hit John“

Restorano archyvo nuotr. /Kavinė „Who hit John“
Restorano archyvo nuotr. /Kavinė „Who hit John“

Didžiojoje gatvėje sostinėje jau ne vienus metus veikia miniatiūrinis, tačiau puikus baras „Who hit John“, o dabar atėjo metas dukteriniam projektui kavinei. Ji atvėrė duris pastaruoju metu kiek ištuštėjusioje (tikėkimės, vėl atgysiančioje) Aušros Vartų gatvėje, istoriniame aukštaskliaučiame pastate.

Būtent aukštos lubos ir jaukus interjeras pirmiausia čia patraukia akį užsukus. O tada ateina metas žvilgtelėti į meniu – galima rinktis įvairiausius kavos gėrimus iš skrudintojų „Backstage“ kavos pupelių, o šalia prašyti „Druska, Miltai ir Vanduo“ kepto skanėsto.

Kur

Aušros Vartų g. 17, Vilnius

Dirba

9–19 val.

Įdomu

5 m aukščio lubos, jaukus interjeras, skani kava

4

Restoranas „upės“

Restorano archyvo nuotr. /Restorane „upės“
Restorano archyvo nuotr. /Restorane „upės“

Sostinės Užupio rajone restoranų koncentracija nemaža, juolab kad čia vingiuoja vos pora didesnių gatvių. Vienoje jų įsikūrė „upės“, atstovaujančios Viduržemio jūros regiono virtuvei.

Trumpas meniu, jauki aplinka, geras vyno pasirinkimas – ar ne pakankami argumentai kurią pavakarę ar vakarą išbandyti šią vietą su bičiuliu, bičiule ar visa draugų kompanija.

Kur

Užupio g. 22-3, Vilnius

Dirba

III–V 16–23, VI 11v23 VII 11–18

Įdomu

Viduržemio jūros virtuvė, maistas, skirtas dalintis

5

„La Marquise“ Pylimo g.

Kavinės archyvo nuotr. /Desertinė „La Marquise“
Kavinės archyvo nuotr. /Desertinė „La Marquise“

Tai antroji „La Marquise“ vieta Vilniuje, pirmoji jau porą metų veikia Paupio rajone. Šioji – erdvesnė, ne tik su nemaža vitrina, bet ir staliukais viduje.

Vitrinose – daugybė prancūziškos klasikos: sviestiniai sausainiai, pyragėliai, bandelės. Vieni jų įsitvirtina ilgam, kiti kinta kartu su sezonais. Verta ragauti ir vietoje su kavos puodeliu, ir prigriebti ką nors išsinešti. Kavinės interjeras gal ir galėtų būti jaukesnis, tačiau galbūt tai antraeilis dalykas palyginus su skanėstų gausa.

Kur

Pylimo g. 54, Vilnius

Dirba

IV 8–20, VI–VII 9–21

Įdomu

autentiška prancūziška konditerija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas