1
„Kinza“
Tai Vidurio Azijos virtuvės restoranas, tad jo meniu be šašlykų neįsivaizduojamas. Priešingai nei dalyje kitų vietų, „Kinzoje“ šašlykai kepami ištisus metus ir visada sulaukia valgytojų. Skubančią darbo dieną netgi patariama iš anksto susisiekti ir paprašyti, kiek porcijų norėsite, tuomet atkeliavus maistas netrukus atkeliaus ant stalo.
Šašlykai šioje vietoje kepami ant medžio anglies žarijų, o tai suteikia puikų skonį ir aromatą. Meniu – ne vienas šašlykų pasirinkimas: tai gali būti ir pamarinuotos vištienos gabaliukai, ir malta aviena ant iešmo (liulia kebabas) ar avienos šonkauliukai, vegetarai gali rinktis keptus baklažanus, o kompanijos – visų rūšių šašlykus vienoje lėkštėje.
Kur
Naugarduko 14, Vilnius
Dirba
I–III 11–23, IV–V 11–24, VI 12–24, VII 12–23
Pasirinkimas
nuo vištienos iešmelių iki ėriuko čiopsų
Kaina
7–55 Eur
2
„Georgian House“
Sakartvelo virtuvę reprezentuojantis restoranas taip pat vargiai įsivaizduojamas be šašlykų. Erdvią vidaus erdvę ir didelę terasą turinčiame restorane ant žarijų ruošiamų patiekalų gausu, o šašlykai čia užima išties garbingą vietą. Vilniaus centre esančiame restorane kainos kiek aukštėlesnės nei sostinės vidurkis, kita vertus, galima tikėtis, jog ir patiekalai savo ingredientų ir paruošimo kokybe nenuvils. Taip ir yra!
Šašlykų pasirinkimas, panašu, įtiks visiems skoniams – jie čia kepami kiaulienos, avienos bei vištienos, žuvies mėgėjams siūlomas lašišos šašlykas, taip pat yra ir liulia kebabų (kiaulienos ir jautienos bei avienos ir veršienos). Ant stalo šašlykai atkeliauja su visu iešmu, tad patiekimas irgi smagus ir autentiškas.
Kur
Mėsinių g. 4-3, Vilnius
Kada
I–III 12–23, IV–V 12–23:45, VI 12–24, VII 12–23
Pasirinkimas
nuo avienos ar kiaulienos iki lašišos šašlyko
Kaina
12,90–17,90 Eur