Vilniuje tokių vietų išties netrūksta – vienos jų pačiame miesto centre, Senamiestyje, kitos labiau nuo jo nutolusios. Šįkart pristatome tik kelias jų ir labai skirtingas – kai kurios jų veikia metai iš metų, kitos gana naujos, vienos jų labiau subalansuotos apsilankymui dieną, kitos – išskirtinai vakarinio formato.
1
„Kiemas“
Tai trečius metus skaičiuojantis projektas, svečius kviečiantis tik vasarą. Jei jau visai tiksliai, „Kiemas“ yra įsikūręs restorano „Gastronomika“, vadovaujamo virtuvės šefo Liutauro Čepracko, kieme. Tad pats „Kiemas“ jokių vidinių patalpų neturi – jis ir yra tik kieme.
Jaukioje ir uždaroje vietoje rikiuojasi spalvoti staliukai, sutemus čia įsižiebia jaukus apšvietimas, o ant stalo atkeliauja patiekalai, kurie atstovauja pačioms įvairiausioms virtuvėms, bene akivaizdžiausi čia Artimųjų Rytų akcentai. Darbo dienomis dirbama tik vakarais, o savaitgaliais – nuo pietų. Tai puiki erdvė ir didesnėms kompanijoms, ir romantiškiems pasisėdėjimams dviese.
Koncepcija
maistas, skirtas dalintis; eklektiška virtuvė
Akcentas
kieme auga dar XVIII a. sodinta liepa
Kur
Bokšto g. 6, Vilnius
Dirba
II–V 17–23, VI 12–23
2
„Medininkai“
Vienas seniausių sostinės restoranų pernai atnaujino savo terasą, esančią vidiniame kieme, ir netrukus kvies ragauti patiekalų, ruoštų ant grilio – visą procesą bus galima matyti savo akimis, nes atvira virtuvė – visai šalia.
Staliukai išdėstyti keliomis grupėmis, čia telpa apie 50–60 žmonių. Nuo lietaus saugo stogas, kuris geru oru gali būti nuleidžiamas, o jaukią atmosferą kuria lempučių girliandos bei milžiniškuose vazonuose augantys citrusai, su ant šakų kabančiomis citrinomis, kinkanais…
Koncepcija
grilio patiekalai ir baras
Akcentas
istorinis pastatas, vaisiais aplipę citrinmedžiai
Kur
Aušros Vartų g. 8, Vilnius
Dirba
II–V 17–23, VI–VII 11–23