1. Stilingas kepimo indas, kurio nebūtų gėda dėti ant stalo
Daugelis mūsų, kepančių apkepus ir pyragus, turime praktiškų klasikinių metalinių kepimo indų, bėda tik ta, kad jie neilgaamžiai ir gana greitai praranda estetinį vaizdą. Tad jei mėgstate ruošti maistą orkaitėje ir ypač, vaišinti tokiu gimines ar svečius, įsigykite gražų, kokybišką, lengvai prižiūrimą keramikinį ar stiklinį kepimo indą, kuriame maistą tieksite tiesiai ant stalo, o jau tada valgytojų kompanija dalinsis geidžiamais kąsneliais.
2. Prieskonių grūstuvė
Jei nesate pradinukas virtuvėje, gal jau pajutote, kad ruošti savus prieskonių mišinius, o ne pirkti paruoštus, gali būti dar viena erdvė kūrybai.
Neretai tuos prieskonius – kuminus, garstyčių grūdelius, kardamoną ir pan. – recepte rekomenduoja sugrūsti, kad atsiskleistų jų aromatas. Tas pats galioja ir kai kurioms šviežioms žolelėms. Taigi, metas paieškoti patogios prieskonių grūstuvės, kuri tarnaus jums ilgai ir ištikimai.
3. Malūnėlis pipirams
Ne veltui dažname recepte į patiekalą rekomenduoja berti šviežiai maltų juodųjų pipirų – tokių skonis ir aromatas visai kitoks, nei kurį laiką pastovėjusių. Kartą ir visiems laikams įsigykite kokybišką pipirų malūnėlį ir patys įsitikinsite tuo, apie ką tik girdėjote. Be kita ko, toks malūnėlis – gražus ir mielas virtuvės aksesuaras, kurį galima pastatyti ant stalo – o jei svečiai norės kiek daugiau pipirų?
4. Speciali tarka citrusinių vaisių žievelei
Citrinų ar apelsinų žievelė naudojama ne taip jau retai, ypač mėgstančių ruošti saldėsius. Daugelis jau žino, kad nutarkuoti reikia tik patį viršutinį sluoksnį, nekliudant kartumo suteikiančio balto. Štai kodėl verta paieškoti nedidelės specialios būtent citrusams skirtos tarkos, kuri ir padės atlikti šią užduotį.
5. Grotelės kepinių atvėsinimui
Jei dažnai kepate sausainius, pyragus, keksiukus ir nekantraujate jų ragauti, gyvenimas virtuvėje sunkiai įsivaizduojamas be specialių grotelių kepiniams atvėsinti. Galite rinktis universalesnes „languotas“ stačiakampes, o galite pirkti apvalias, labiau skirtas pyragams.
6. Padėklas ir mentelė tortams bei pyragams
Kurį laiką vaikų gimtadieniuose ir vakarėliuose karaliavo keksiukai ir macarons sausainiai, tačiau ar gali kas nors nukonkuruoti seną gerą klasišką medaus tortą ar „Napoleoną“? Teisingai, negali. Jei norite, kad tortas ant stalo atrodytų gražiai, o atpjautą gabaliuką nuo padėklo ant lėkštės perkeltumėte be mažų katastrofų, virtuvės rakandų arsenalą papildykite padėklu tortui ir specialia mentele.
7. Mažas prikaistuvis ilga rankena
Jei gaminate gana retai, įmanoma išsiversti net su vienu puodu, tačiau jei kepate, verdate, marinuojate, nepamainomu pagalbininku visuose virtuvės žygiuose taps nedidukas prikaistuvis su ilga rankena (ir dangčiu). Tokiame patogu virti kiaušinius, lydyti sviestą ar šokoladą, pašildyti tą likusią vieną porciją sriubos. Būtinas daiktas, gal net būtiniausias iš visų išvardintųjų.