7 nauji receptai, atsiųsti konkursui „Mano gardus ruduo“. Laimėkite sūrių rinkinius!

Ji24.lt portale vyksta receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Štai kokių patiekalų sulaukėme iš skaitytojų!
Žiedinių kopūstų kamuoliai
Žiedinių kopūstų kamuoliai / Recepto autorės nuotr.

Jei norite dalyvauti konkurse ir laimėti bendrovės „Kalnu piens“ įsteigtą prizą – 4 išskirtinio skonio sūrių rinkinį (tokių rinkinių yra penki, taigi bus penki ir receptų nugalėtojai), siųskite receptą su nuotrauka. Plačiau apie konkurso sąlygas – ČIA

O dabar peržvelkite, ką jau siūlo kiti konkurso „Mano gardus ruduo“ dalyviai. Gal koks jų atsiųstas receptas įkvėps jus eksperimentams jau šiandien?

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu
Receptas: Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (didžiosios)
Rūkyta šoninė: 300.00 g
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (šalotinis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 st. (0,5)
Vynas: 1.00 vnt. (baltas - šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt. (šviežių - žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“.
  2. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole.
  3. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes su lupena.
  4. Daržoves apvirkite, o ne išvirkite, nes kepsite dar kartu su vištiena orkaitėje.
  5. Supjaustykite smulkiai šalotinį svogūną, česnaką, rūkytą šoninę. Viską pakepinkite keptuvėje.
  6. Šį įdarą dėkite ant išmuštos krūtinėlės ir susukite. Suktinuką pamirkykite plaktame kiaušinyje ir pavoliokite miltuose.
  7. Kiek pakepinkite iš visų pusių keptuvėje su sviestu.
  8. Nusausinkite apvirusias daržoves. Dėkite jas į sviestu išteptą skardą, taip pat dėkite ir vištienos suktinukus. Paprieskonuokite dar, užmeskite šviežio rozmarino.
  9. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę keliolikai minučių. Kol orkaitėje „verda gyvenimas“, ruoškite padažą.
  10. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir pakepinkite skiltelę česnako, pusę svogūno, šviežio rozmarino.
  11. Pilkite šlakelį baltojo vyno. Pakaitinkite, kol didžioji dalis vyno išgaruos, pilkite truputį daržovių sultinio, dar pakaitinkite.
  12. Pilkite pusę stiklinės grietinėlės, dėkite ciberžolės, šafrano.
  13. Kiek pakaitinkite, kol sutirštės. Ištraukite vištienos suktinukus ir juos pavoliokite keptuvėje esančiame padaže.
  14. Dėkite į lėkštę apkeptas daržoves, perpjaukite suktinuką ir dėkite ant viršaus, pabarstykite kapota šviežia petražole.
  15. Dekoracijai tiks šviežias bazilikas ir vyšninis pomidoriukas.

Receptą atsiuntė Gina K.

Suskleisti
Keptas kumpis
Receptas: Keptas kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Majonezas: 6.00 valg. š.
Garstyčios: 4.00 valg. š.
Persiladas: 2.00 arbat. š.
Bulvės: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (keptoms bulvėms)
Salotos: 100.00 g (įvairių)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kepinti kedrų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vynuogių kauliukų aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų.
  2. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.
  3. Viską sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1.30 val.
  4. Salotų užpilui sumaišykite cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.

Receptą atsiuntė Laima K.

 

Suskleisti
Lašiša su smidrais
Receptas: Lašiša su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (Filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt.
Smidrai: 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (malti)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  2. Palikite 15 min.
  3. Smidrų kietuosius galus nupjaukite.
  4. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais, ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje, maždaug 15 minučių.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Žiedinių kopūstų kamuoliai
Receptas: Žiedinių kopūstų kamuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Faršas: 500.00 g (kalakutienos arba vištienos)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Česnakai: 8.00 skiltelės (8 - 10)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5)
Šoninė:(šalto rūkymo - plonai pjaustyta) 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Žiediniui kopūstui nupjaukite lapus ir kotą ir dėkite galvą į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8–10 minučių, išgriebkite į koštuvą, nuliekite kuo šaltesniu vandeniu ir palikite vėsti.
  2. Tuo metu išminkykite faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.
  3. Atsikirpkite du didelius lakštus aliuminio folijos, sudėkite juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dėkite apvirtą žiedinį kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstykite iki pat apačios.
  4. Imkite šoninės juosteles ir jomis padenkite visą faršo masę.
  5. Aliuminio folijos lapus pakelkite į viršų ir užspauskite, kad neliktų jokių tarpų.
  6. Kamuolys keliauja į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min., tuomet aliuminio foliją atidenkite, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 15 min.
  7. Patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Receptą atsiuntė Renata Š.

Suskleisti
Užkandis „Lapeliai“
Receptas: Užkandis „Lapeliai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (balta)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Agurkai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai.
  2. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
  3. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus patiekiamas svečiams).
  4. Kol duona vėsta, iki tyrelės konsistencijos susitrinkite pomidorą, įberkite prieskonių arba tik druskos ir pipirų, įdėkite šiek tiek švelnaus kečupo, išmaišykite ir šia tyrele aptepkite  dalį paskrudintų lapelių.
  5. Agurką sutrinkite, šiek tiek įberkite druskos, įdėkite majonezo ir tyrele ištepkite kitus lapelius. 
  6. Beliks ant lapelių smulkiai supjausčius agurko žievelę arba sūrį išvedžioti lapų „gysleles“.  Skanaus.  ​​

Receptą atsiuntė Silvija

Suskleisti
Cukinijų užkepėlė
Receptas: Cukinijų užkepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.8 / 72
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 3.00 vnt. (nedidelių)
Varškė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 70.00 g (kietojo sūrio „Džiugas“ (Delicate, brandintas 24 mėn.))
Špinatai: 1.00 sauja (šaldytų ir 1 žiupsnelis - džiovintų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mairūnas, dašiai, rozmarinas, čiobreliai, bazilikai, raudonėlis)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - cukinijai ir 1 - padažui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (padažui)
Medus: 3.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nulupkite, perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas.
  2. Iš marinatui skirtų produktų sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuriuo apšlakstykite cukinijas ir po kelis šaukštus įpylę į cukinijų vidų, palikite  daržovę marinuotis keletui valandų.
  3. Varškę, špinatus, kiaušinius ir prieskonius išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Išpylę cukinijose esantį marinatą, jas pripildykite varškės mišinio, užbarstykite sūrio ( autorė naudojo kietąjį sūrį „Džiugas“ Delicate, brandintą 24 mėn.) ir kepkite orkaitėje ant kepimo popieriaus apie 20–25 min. 180 laipsnių temperatūroje arba folijoje ant griliaus.
  5. Pabaigoje dar pagardinkite džiovintais špinatais, kitais prieskoniais.
  6. Receptas paprastas, patiekalas greitai pagaminamas, tačiau gaminimo laikas išsitęsia dėl cukinijų marinavimosi.

Receptą atsiuntė Edita A.

Suskleisti
 
Vištiena kiniškai
Receptas: Vištiena kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (200 - 300)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (0,5)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Paprikos: 3.00 vnt. (po 1/3 įvairiaspalvių (geltonos, žalios, raudonos) paprikų,)
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Medus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 6.00 arbat. š.
Kukurūzai: 1.00 st. (konservuoti)
Ryžiai: 300.00 g (ilgagrūdžiai - pakuotė)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite ryžius.
  2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas. 
  3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. 
  4. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojų padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį. 
  6. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šaukštą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami, dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
  7. Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
  8. Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamų sėklų.
         Receptą atsiuntė Liveta P.
Suskleisti

Taip pat skaitykite: Produktai, kurių nepatartina valgyti tuščiu skrandžiu 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų