► Raudonasis padažas
Reikės: didelio pomidoro, ryšelio petražolių, vidutinio dydžio svogūno, kivio, 1 arbat. š. balzaminio acto, 3 valg. š. alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti: pomidorą nuplikykite ir nulupkite odelę. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės. Jeigu neturite jo – ne bėda: galite smulkiai sutarkuoti ar supjaustyti. Palikite padažą valandai, o vėliau galite naudoti pagal poreikį.
► Garstyčių padažas
Reikės: citrinos sulčių, 2 valg. š. bet kokio augalinio aliejaus, 1 valg. š. garstyčių, 2 valg. š. vandens, druskos pagal skonį, vidutinio dydžio svogūno.
Kaip gaminti: visus ingredientus, išskyrus svogūną, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir sumaišykite su padažu. Galite pagardinti petražolėmis, krapais ar kitais žalumynais.
► Pagardas su grybais
Reikės: 50 g pievagrybių, didelės morkos, vidutinio dydžio svogūno, saujos džiovintų slyvų, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus kepti.
Kaip gaminti: grybus nuplaukite, morką sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais, slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu. Visus ingredientus perkelkite į keptuvę ir apkepinkite. Gautas pagardas puikiai tinka prie silkės ir keptos žuvies.
► Pagardas su džiovintais pomidorais
Reikės: 10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 2 skiltelių česnako, 2 valg. š. mėgstamų riešutų, 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. vyno acto, po 1 valg. š. šviežių bazilikų ir petražolių.
Kaip gaminti: sudėkite visus ingredientus į indą ir susmulkinkite iki vientisos tyrės.
► Riešutų užpilas
Reikės: 0,5 stikl. graikinių riešutų, 2 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. balzaminio acto, 1 svogūno, 2 valg. š. medaus, 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, saujelės razinų.
Kaip gaminti: razinas nuplaukite ir šiek tiek pamirkykite vandenyje. Riešutus ir svogūnus kiek apkepinkite aliejuje ir sumaišykite su sojų padažu, balzaminiu actu, medumi ir razinomis.