Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 nelietuviški obuolių pyragai: išsikepkite švedišką, prancūzišką, vokišką ar austrišką

Koks būtų „tikras lietuviškas obuolių pyragas“ atsakyti sunku. Gal mielinis, gal toks, kuriame nėra jokių mūsų kraštui nebūdingų ingredientų? Tačiau nuostabu tai, kad mūsų dienomis ir retesnių ingredientų galima lengvai nusipirkti, o receptai niekada nepaisė ir dabar nepaiso jokių sienų. Taigi, rinkitės iš egzotiškesnių obuolių pyragų receptų!
Austriškas obuolių pyragas (štrudelis)
Austriškas obuolių pyragas (štrudelis) / Fotolia nuotr.
Švediškas obuolių pyragas
Receptas: Švediškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 117
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt.
Riešutų sviestas: 1.00 valg. š. (migdolų, tačiau galite keisti cinamonu, kardamonu)
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Vanduo: 50.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 150.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (M dydžio)
Migdolai: 100.00 ml (maltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Perlinis cukrus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Miltai: 350.00 ml
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.

3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.

4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.

5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.

6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.

Suskleisti
Bavariškas pyragas
Receptas: Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 38
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukraus pudra: 60.00 g (po 30 g tešlai ir įdarui)
Sviestas: 120.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 1 tešlai ir įdarui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (šalto, gali prireikti ir kiek daugiau; tešlai)
Varškė: 250.00 g (įdarui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cukrus: 80.00 g (įdarui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (įdarui)
Muskatas: 0.30 arbat. š. (malto; įdarui)
Obuoliai: 4.00 vnt. (kieti; įdarui)
Migdolai: 30.00 g (riekelių ar plokštelių; įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių padarykite pyrago pagrindą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukraus pudrą. Supjaustykite mažais gabalėliais sviestą ir maišykite su miltais, kol susiformuos masė su gumulėliais.

2. Gerai išplakite kiaušinio trynį su vandeniu. Lėtai pildami į tešlą maišykite, kol mišinys taps vientisas. Suminkykite tešlą į rutulį ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

3. Po pusvalandžio iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus – kad pagrindas 2-3 centimetrais būtų platesnis nei kepimo forma.

4. Sudėkite tešlą į formą – taip, kad neliktų skylių. Kraštus sulyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pakepkite pyrago pagrindą prislėgę lėkšte, kad neiškiltų. Išimkite atvėsti.

 

5. Toliau darykite įdarą. Gerai iki vientisos masės sumaišykite varškę, cukraus pudrą, kiaušinį ir vanilę. Supilkite į pyrago pagrindą ir išlyginkite mentele.

6. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Sumaišykite dubenyje cukrų, cinamoną ir muskatą. Sumaišykite su obuoliais, kad šie tolygiai pasidengtų mišinių. Išdėliokite obuolius ant pyrago. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite apie pusantros valandos 175 laipsnių temperatūroje (arba kol tešla pagels, o obuoliai suminkštės).

Skaniausiai valgyti atvėsintą.

Suskleisti
Varškės pyragas su obuoliais
Receptas: Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Soda: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 st.
Miltai: 1.50 st.
Obuoliai: 2.00 kg
Margarinas: 250.00 g
Grietinė: 125.00 ml
Varškė: 250.00 g
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta.

2. Tuomet palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui, o per tą laiką nulupkite ir išvalykite obuolius. Supjaustykite juos smulkiais gabalėliais. Obuolius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Miltais pabarstykite stalviršį, paimkite tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis.

4. Kvadratinę kepimo skardą patepkite aliejumi, ją išklokite pirma tešlos dalimi ir ant viršaus sudėkite obuolius. Tuomet viršaus užklokite antrą tešlos sluoksnį, o jo viršų patepkite kiaušinio baltymu.

5. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Kuomet pyragas apskrus, ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

6. Viršų pabarstykite cukraus pudra. Skanaukite prie puodelio juodos arbatos.

Suskleisti
Vokiškas obuolių pyragas
Receptas: Vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (po 100 g tešlai ir įdarui)
Druska: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (šalto, supjaustyto kubeliais; tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 1 paplaktą tešlai ir pyragui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (šalto; tešlai)
Obuoliai: 1.50 kg (nuluptų, be sėklų, supjaustytų kubeliais; įdarui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (įdarui)
Razinos: 1.00 sauja (įdarui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų; įdarui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite sviestą ir, trindami pirštų galais, visą masę paverskite rupiais trupiniais, primenančiais šlapią smėlį. Supilkite vandenį, vanilės ekstraktą, muškite tešlai skirtą kiaušinį ir greitai suminkykite tešlos rutulį. Dėkite jį ant sviestinio popieriaus ar maistinės plėvelės, gerai apsukite ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.

2. Kol tešla šąla, paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite obuolius, citrinos sultis, cukrų ir razinas.

3. Apvalią 24 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar bekvapiu aliejumi. Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir padalykite ją į 3 dalis. Pirmąją dalį iškočiokite iki apskritimo, kuris dengtų dugną. Antrąją dalį tol, kol ši bus tokio pat storio, kaip dugnas, supjaustykite ją juostomis ir apdenkite visus vidinius kepimo formos šonus, apačioje tvirtai sulipdydami su tešlos dugnu.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.

5. Pabarstykite tešlos pagrindą džiūvėsėliais ir sudėkite visą įdarą. Paskutinį likusį tešlos trečdalį iškočiokite plonai, supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir apdėliokite jomis pyrago viršų, gerai pritvirtindami prie šonų. Jei esate estetikos mėgėjai ir geri pynėjai, galite dekoruoti juostomis labai išmoningai, jei ne – kaip pavyks. Galiausiai gautus „pynučius“ patepkite kiaušiniu.

 

6. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 60–70 min., kol viršutinis sluoksnis bus auksiškai rudas, o įdaro masė – burbuliuojanti ir sukepusi.

7. Leiskite formoje pyragui pravėsti bent 30–40 min., o tada galite nuimti formos kraštus, pjaustyti ir tiekti su ledais, plakta grietinėlė ar be nieko.

Suskleisti
Pyragas su obuolių rožytėmis
Receptas: Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - pagrindui ir 1 - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (pagrindui)
Miltai: 230.00 g (180 g - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui)
Pienas: 300.00 ml (įdarui)
Obuolių sidras:(įdarui) 100.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 didesnių spalvotų - įdarui)
Džemas: 2.00 valg. š. (abrikosų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
  2. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
  3. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
  4. Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
  5. Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
  6. Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
  8. Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
  9. Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
  10. Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
  11. Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
  12. Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
  13. Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
  14. Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
  15. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Amerikietiškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 149
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (mažesnio glitimo)
Sviestas: 250.00 g (200 g tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai tešlai ir 1 baltymas įdarui)
Cukrus: 100.00 g
Obuoliai: 6.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
  2. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
  3. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
  5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Suskleisti
Austriškas obuolių pyragas (štrudelis)
Receptas: Austriškas obuolių štrudelis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 181
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 6.00 vnt. (6-8 dideli)
Apelsinai: 1.00 vnt. (½ vnt. sultims ir žievelei)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 55.00 g
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 6.00 vnt. (6-8 lapai)
Sviestas: 55.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu.
  3. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite įdarą ir tuomet užlenkusios tešlos kraštus, suvyniokite į vyniotinį.
  4. Patepkite jį likusiu lydytu sviestu, dėkite į skardą ir kepkite 50-60 minučių iki kol švelniai paruduos. Nepamirškite vyniotino subadyti šakute, kad išeitų susikaupę garai.  
Suskleisti
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (ir 3 valg. š. kremui)
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st.
Obuoliai: 300.00 g (smulkiai pjaustytų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir 5 g kremui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Sūris: 100.00 g („Philadelphia“, kremui)
Miltelinis cukrus: 300.00 g (kremui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.

2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.  

Suskleisti
Angliškas obuolių pyragas
Receptas: Angliškas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 123
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Pienas: 125.00 ml
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.

2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais