15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 patiekalai, nukelsiantys į Tailandą: pasimėgaukite skoniais ir aromatais

Prasidėjusi vasara daug kam sužadino begalinį kelionių ilgesį, kai kas artimesnes ar tolimesnes išvykas į užsienį jau ir planuoja. O kol kas siūlome pakeliauti, ruošiant gardžius patiekalus, ir ne bet kur, o į Tailandą, kur maistas pakeri savo šviežumu, pasakiškais skoniais ir aromatais. Reikiamų egzotiškų ingredientų jau nesunkiai rasite ir Lietuvoje, tad nėra ko dvejoti!
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENA SU ANANASAIS
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENA SU ANANASAIS / „Santa Maria“ nuotr.
Keptų saldžiųjų bulvių sriuba su citrinžole ir kokosų pienu
Receptas: Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Saldžiosios bulvės: 1.50 kg (neluptos, perpjautos pusiau išilgai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Vištienos sultinys: 875.00 ml
Citrinžolė: 1.00 vnt. (stiebelis, sutraiškytas virtuviniu plaktuku)
Kokosų pienas: 400.00 ml
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 5 cm ilgio gabalėlis, perpjautas pusiau)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (patiekimui)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros. Sudėkite saldžiąsias bulves perpjautomis dalimis į viršų į didelę kepimo skardą (išklokite skardą kepimo popieriumi, kad vėliau nereikėtų jos šveisti), pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 1 valandą, kol visiškai suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek leiskite pravėsti, kad galėtumėte priliesti rankomis.

2. Kol bulvės kepa, sultinį supilkite į didelį puodą, įmeskite citrinžolę, imbierą ir užvirinkite. Virinkite apie 5-7 minutes, tada supilkite kokosų pieną ir dar pavirinkite apie 3 minutes. Išgriebkite citrinžoę ir imbierą ir išmeskite.

3. Šaukštu išskobkite keptas saldžias bulves ir sudėkite minkštimą į sultinį. Viską labai gerai suplakite blenderiu, kol gausis vientisa masė. Puodą su sriuba vėl užkaiskite, pašildykite iki užverdant.

4. Patiekite puodeliuose arba dubenėliuose, pabarstę čili pipirais (jei mėgstate – kalendromis), ir griežinėliais laimo, kad kiekvienas galėtų pasigardinti sriubą pagal skonį laimo sultimis.

Suskleisti
Ryžių makaronai tailandietiškai
Receptas: Ryžių makaronai tailandietiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Tailandietiški ryžių makaronai 200.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Baklažanai: 3.00 riekės
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 75.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (jie verdami apie 8 min.).

2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejumi pakepinkite pjaustytas daržoves: baklažanus, pomidorą, papriką bei susmulkintą česnako skiltelę ir užbarstykite daržoves prieskoniais.

3. Išvirus makaronams, sudėkite juos į keptuvę ir dar keletą minučių viską pakepinkite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm
Receptas: Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Tigrinės krevetės 16.00 vnt.
Kiaušiniai: 12.00 vnt. (putpelių)
Mėlynas svogūnas 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 vnt. (šviežias čili salotoms ir pusė padažui)
Salotos: 250.00 g („Ledkalnio“)
Aliejus: 4.00 valg. š. (augalinio padažui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š.
Žuvies padažas 1.00 valg. š.
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys padažui)
Cukrus: 3.00 arbat. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 vnt. (šviežias, kapotas padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias kapotas padažui)
Kaip gaminti

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. 

2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų.

3. Ant baklažanų dėkite virtų putpelių kiaušinių puseles, žiedais pjaustytą mėlyną svogūną, keptas tigrines krevetes, žiedais pjaustytą čili pipirą.

4. Salotas apšlakstykite padažu, ypač keptus baklažanus.

5. Padažas: į dubenį įpilkite sojų, žuvies, austrių padažo, citrinų sulčių, augalinio aliejaus, įberkite cukraus ir maišykite kol jis ištirps. Į padažą suberkite smulkiai kapotus česnaką,imbierą ir čili pipirą.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius

Receptas virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus

 

 

 

 

 

Suskleisti
Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais
Receptas: Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir paskrudintais anakardžių riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Raudonojo kario pasta:( „Santa Maria Curry Paste Red“ ) 1.00 valg. š.
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour organic“ ) 1.00 vnt.
Makaronai: 250.00 g (1 pak. „Santa Maria Egg Noodles“)
Kopūstai: 100.00 g
Pupelės: 100.00 g (šviežios žaliosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Didkepsnis: 500.00 g
Kaip gaminti
  1. Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.
  2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą.
  3. Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.
  4. Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.
  5. Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.
  6. Supilkite Wok padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.
  7. Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje, aliejuje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su Wok.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
PAD THAI
Receptas: Pad Thai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 125.00 g (1 pakuotė (125 g) SANTA MARIA ryžių makaronų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos juostelėmis)
Kopūstai: 300.00 g (smulkiai supjaustyto)
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelės, smulkiai supjaustytos šiaudeliais)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplakto)
Padažas:(½ but. SANTA MARIA WOK padažo PAD THAI) 1.00 vnt.
Žemės riešutai: 100.00 g (susmulkintų)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
  2. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite vištienos filė juosteles.
  3. Sudėkite supjaustytus kopūstus bei morkas ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK paprastoje keptuvėje.
  4. Padarykite keptuvėje vietos ir maišydami iškepkite suplaktą kiaušinį.
  5. Stambiai supjaustykite makaronus ir sudėkite prie daržovių bei mėsos, įpilkite 1 buteliuką (žr. žymę ant buteliuko etiketės) WOK padažo PAD THAI ir greitai maišydami pakaitinkite.
  6. Sudėkite susmulkintus žemės riešutus ir išmaišę patiekite.

Patarimas! Papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais ir kalendromis. Vištienos filė galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu maltos vištienos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištienos filė.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Suskleisti
TAILANDIETIŠKA VIŠTIENA SU ANANASAIS
Receptas: Tailandietiška vištiena su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos kubeliais)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. SANTA MARIA ekologiško THAI prieskonių mišinio su ananasais)
Kokosų pienas: 400.00 ml (1 skardinės (400 ml) SANTA MARIA kokosų pieno)
Ananasai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (lapelių)
Makaronai: 1.00 sauja (tinka ir ryžiai garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje.
  2. Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių.
  3. Porą minučių viską pavirkite.
  4. Nulupkite ir supjaustykite ananasą gabalėliais, sudėkite ant vištienos kartu su šviežiais špinatais.
  5. Papuoškite keliais kalendrų lapeliais. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Patarimas! Rinkitės ekologišką vištienos filė, daržoves ir pagaminkite ekologišką patiekalą.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Suskleisti
Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais
Receptas: Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 16
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 0.50 vnt. (indelio konservuotų)
Pupelės: 0.50 vnt. (indelio konservuotų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Raudonojo kario pasta: 1.00 arbat. š. (jei neturite, pakeiskite šaukšteliu tarkuotos imbiero šaknies ir šaukšteliu trinto česnako)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Moliūgai: 300.00 g (supjaustyto mažo kąsnio kubeliais)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Sultinys: 0.50 st. (arba vandens)
Čili pipiras: 1.00 g (pagal skonį)
Žuvies padažas: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė; jaunų)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu arba gilesnėje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus kokosų pieno kartu su raudonojo kario pasta (arba, jei neturite – tarkuotą imbiero šaknį ir trintus česnakus).

2. Suberkite svogūnus ir moliūgus, ir maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite ciberžoles ir papriką, supilkite likusį kokosų pieną, suberkite konservuotus avinžirnius ir pupeles, įpilkite sultinio, ir virinkite ant nedidelės ugnies, kol moliūgas taps minkštas (priklausomai nuo moliūgo rūšies, užtruksite apie 8-15 minučių). 

3. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus, sumaišykite, ir nukelkite nuo ugnies. Jei trūksta sūrumo, įpilkite žuvies padažo (arba įberkite druskos).

4. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę čili pipirais, kalendrų lapeliais, ir pašlakstę laimo sultimis.

*Jei naudosite ne konservuotas pupeles ir avinžirnius, o džiovintas, jas užmerkite iš vakaro, o tada išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos.

Suskleisti
Džiunglių žuvis
Receptas: Marinuota tailandietiška žuvis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (supjaustytos gabalėliais gėlavandenės žuvies filė (tinka upėtakiai, starkis, lydeka))
Šalotinis svogūnas: 2.00 vnt. (marinatui)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos)
Ciberžolės šaknis: 1.00 vnt. (apie 5 cm gabaliukas, nuvalytas ir sutarkuotas; marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (be sėklų, susmulkintas; marinatui)
Rudasis cukrus: 1.50 arbat. š. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Nuoc mam padažas: 1.00 valg. š. (jo galima pasiruošti patiems: 1 dalis žuvies padažo, 1 dalis cukraus ir 2 dalys vandens bei žaliosios citrinos sulčių pagal skonį; marinarui)
Kaip gaminti
  • Bandžiau gaminti ir su menkės filė – buvo kiek sausokas kepinys. O man skaniausia – su starkiu. Marinato proporcijas galima kaitalioti pagal skonį.
  • Šiam patiekalui jums dar reikės aliuminio folijos arba bananų lapų suvyniojimui (šių Lietuvoje jau galima nusipirkti)

1. Šalotinius svogūnus sutarkuokite į didelį dubenį. Sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Įdėkite druskos ir pipirų. Sumaišykite su žuvies gabalėliais ir palikite marinuotis per naktį.

2. Pasiruoškite bananų lapus. Ištepkite saulėgražų aliejumi, įdėkite žuvies ir suvyniokite į „voką“. Jei neturite bananų lapų, tą patį darykite folijoje.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.

4. Ištraukite žuvį iš orkaitės. Išvyniokite, dėkite į lėkštę su mėgstamu garnyru (ryžiais, lakštiniais ar salotomis).

Suskleisti
Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate „Satay Gai“
Receptas: Vištienos šašlykas su tailandietišku marinatu „Satay Gai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 450.00 g (filė)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelio gabalėlio)
Ciberžolė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Smulkiai sukapokite česnakus, svogūnus ir imbierą, viską dėkite į elektrinį trintuvą, suberkite ciberžoles, kalendrą ir kmynus.
  2. Viską susmulkinkite iki vientisos masės, pridėkite druskos, sviesto ir cukraus ir dar kartą gerai ištrinkite.
  3. Mėsą sumaišykite su marinatu ir leiskite pastovėti šaldytuve ne mažiau nei 1 val. (dar geriau per naktį).
  4. Kepkite ant bambukinių iešmelių grilyje.

Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant marinavimo ir kepimo laiko.

Receptą atsiuntė Kristina

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais