Sveika, skanu ir sotu
Varškės nauda organizmui nesyk apkalbėta: tai puikus kalcio šaltinis, joje gausu fosforo bei kitų organizmui reikalingų aminorūgščių. Priešingai nei kiti produktai, apdorota varškė nepraranda nė trupučio savo maistingųjų savybių, todėl ją galima valgyti įvairiuose pavidaluose – ir šviežią, ir keptą, ir virtą.
Varškei, o tiksliau – varškėtukams, simpatijų neslepia ir žinoma maisto tinklaraštininkė bei modelis Julija Steponavičiūtė, maisto entuziastams geriau žinoma kaip tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė.
Nors Julija kaskart nustebina įvairias netikėtais kulinariniais sprendimais, itin didelio susidomėjimo yra sulaukę jos jau legendiniais tituluojami kepti varškėčiai. Kartą pasidalinusi dar iš vaikystės atsineštu receptu, mergina žaibiškai susižėrė aplinkinių simpatijas.
„Kažkodėl daug kas galvoja, kad varškėčiai tinka tik vaikams. Nesąmonė! Šis patiekalas tinka absoliučiai visiems ir gali būti valgomas tikrai ne tik pusryčiams. Varškė turi daug baltymų, todėl ją tikrai dera įtraukti į savo racioną“, – įsitikinusi Julija.
Jos teigimu, nors receptas yra išties paprastas, o ingredientų sąrašas – trumpas, tačiau kad skonis atsiskleistų tobulai, labai svarbu rinktis kokybiškus produktus. Šįkart gamindama savo firminį patiekalą Julija išbandė prekybos tinklo IKI privataus prekių ženklo CLEVER gaminių liniją, kurioje rado ir pagrindinį šio patiekalo ingredientą – 9 proc. riebumo varškę.
„Patiekalas bus sotesnis, o dėl riebalų kiekio nedera jaudintis – jis tikrai nebus toks, kuris viršytų normas. Sotumo jausmą taip pat suteiks kiaušinis. Tradiciniame recepte naudoju kvietinius miltus, tačiau juose yra glitimo, tad tiems, kas jo netoleruoja, galima ieškoti alternatyvų ir keisti juos, pavyzdžiui, ryžių ir tapijokos miltų mišiniu“, – pataria Julija.
Be to, anot maisto tinklaraštininkės, varškėtukai ir jų patiekimas lėkštėje lengvai pasiduoda improvizacijoms, todėl kaskart galima išgauti vis kitą patiekalo skonį ir išvaizdą. Šįkart Julija siūlo vasaros gaiva dvelkiančią varškėtukų interpretaciją, pagardintą CLEVER abrikosų džemu, to paties prekių ženklo vyšnių sirupu, grietine, o spalvų kompoziciją lėkštėje paįvairinti šviežios mėtos lapeliais. O viską pagaminti ir patiekti netruksite nei 20 minučių!
Vasaros gaiva dvelkiantys kepti varškėtukai
Reikės:
- 1 pak. CLEVER varškės (9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinio;
- 20 g (1,5 valg. šaukšt.) nerafinuoto rudojo cukraus;
- 40 g kvietinių miltų (versijai be glitimo – lygiomis dalimis maišyti ryžių bei tapijokos miltus);
- CLEVER grietinės;
- CLEVER vyšnių kompote;
- CLEVER abrikosų džemo;
- CLEVER pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui;
- keleto šviežių mėtos lapelių papuošimui.
Gaminimas:
Varškę, kiaušinį ir cukrų sudėkite į didelį indą. Viską sutrinkite šakute iki vientisos masės. Suberkite miltus ir maišykite tik tol, kol įsimaišys miltai. Jei maišysite ar minkysite per ilgai, tešla gali sukietėti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir delnais suformuokite nedidelius varškėtukus. Kad masė neliptų, delnus galite pabarstyti miltais. Varškėtukus kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekiant varškėtukus, į lėkštę dėkite grietinės, abrikosų džemo ir vyšnių sirupo, papuoškite šviežiais mėtos lapeliais.
Skanaus ir geros kelionės po vaikystės prisiminimus!
Apie CLEVER
CLEVER – tai naujas privatus prekių ženklas IKI parduotuvių lentynose, vertinantiems kokybę ir norintiems sutaupyti. Lietuvoje šis vardas sutinkamas tik nuo šių metų pradžios, tačiau tarptautinėje rinkoje yra žinomas nuo 1999-ųjų ir ypač mėgstamas Vokietijos, Austrijos, Čekijos ir kitų užsienio šalių pirkėjų.
Šiuo metu IKI parduotuvėse visoje Lietuvoje galima rasti apie 100 skirtingų CLEVER prekių – nuo šviežio maisto ir bakalėjos, šaldytų produktų, nealkoholinių gėrimų iki gyvūnų ir ne maisto prekių iš Lietuvos ir užsienio tiekėjų. O jų asortimentas per artimiausią pusmetį toliau plėsis.