2024 12 07

Advento virtuvė: lašiša su daržovėmis ir jogurtiniu tachini padažu

Ar jūs pavejat beprotišku greičiu lekiantį laiką? Juk išgaravo visi metai, o atrodė, jog ką tik sutikom 2024-uosius... Sako, kad laikas greitai bėga tik laimingiems, tik tiems, kurie turi daug veiklos ir džiaugiasi gyvenimu. Žmonėms, kuriems skauda, kurie kenčia, kurie dėl kokių nors priežasčių išgyvena tamsesnį savo gyvenimo tarpsnį, laikas bėga kur kas lėčiau...
Kepta lašiša su daržovėmis ir tachini padažu
Kepta lašiša su daržovėmis ir tachini padažu / Nidos Degutienės nuotr.

Sustoti ir apmąstyti savo besibaigiančius metus prieš išauštant didžiosioms šventėms mus visus kviečia ir Advento laikotarpis. Aš kasmet pirmąsias gruodžio savaites sąmoningai gaminu mažiau mėsos patiekalų– užtai kokio skanumo būna šventiniai Kalėdų pietūs!

Laimei, šiuo ypatingu metu galima iki soties valgyti žuvies, pavyzdžiui, lašišos - juk nė vienas iš mūsų negalim pasigirti Omega-3 rūgščių pertekliumi! Ne be reikalo lašiša mūsuose – pati populiariausia žuvis, ją paruošti, tikiu, moka kiekvienas. Kartais tereikia paprastų idėjų ir įkvėpimo, kad Advento vakarienės jokiais būdais nebūtų nuobodžios.

Todėl šis receptas – geriausias įrodymas, kad iš to, ką kiekvienas turite namuose galima vienu rankos mostu pasigaminti puikų patiekalą visai šeimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų