Reikės:
Rutuliukams:
- 500 g jūros menkės arba lydekos filė,
- 1 arb. š. svogūnų miltelių,
- ¼ st. kokoso miltų,
- 2/3 arb. š. druskos.
Įdarui:
- 100 g picerelos sūrio.
Apvoliojimui:
- 2 kiaušinių,
- 1 st. kokoso drožlių,
- 3 valg. š. miltų,
- ½ arb. š. druskos,
- ½ arb. š. ciberžolės,
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- ½ st. majonezo,
- 1 marinuoto agurkėlio.
Gaminimas:
Žuvies filė sumalkite smulkintuvu. Suberkite svogūnų miltelius, druską ir pusę miltų kiekio. Vėl įjunkite malimo režimą ir malkite, kol masė taps vienalytė.
Žuvies masę perdėkite į dubenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite tešlą.
Dubenyje išplakite kiaušinius ir padėkite į šalį.
Atskirame inde sumaišykite kokoso drožles, miltus, druską ir ciberžolę.
Į puodą supilkite kepimui skirtą aliejų ir įkaitinkite iki virimo.
Dviem sušlapintais šaukštais iš žuvies masės formuokite rutuliukus, į vidurį dėkite po mažą gabaliuką picarelos sūrio, apvoliokite rutuliukus plaktame kiaušinyje, paskui kokoso drožlėse, kol visai pasidengs. Tada dėkite į verdantį aliejų ir kepkite maždaug po 2,5 min iš kiekvienos pusės.
Iškeptus žuvies rutuliukus dėkite į dubenį. Pasiruoškite padažą. Marinuotą agurkėlį supjaustykite kiek įmanoma smulkiau ir sumaišykite su majonezu.
Skanaus!
Dėkojame Agnei už receptą!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.