Dar su komanda mokame ir pailsėti, todėl šiandien nesidalinsime nauju receptu, o priminsime visus jau Jums padovanotus. Ir priminsime ne šiaip sau. Šiandien Jums paruošėme mūsų receptų vasaros topą. Dalinuosi receptais esančiais mano knygoje ir jau naujais.
Linkiu gražios šventinės dienos, naujų atradimų ir smagių improvizacijų virtuvėje ir kuo daugiau džiaugsmo kasdienybėje.
Klasikinis avokado ir lašišos užkandis – pirmas, nes gaiviausias!
2 porcijos
100 g šviežios lašišos filė
½ žaliosios citrinos
1 sunokęs avokadas
½ aitriosios paprikos
keli kalendrų lapeliai
druskos, šviežiai maltų pipirų
šlakelis alyvuogių aliejaus
Lašišą smulkiai supjaustome, dedame į dubenėlį, pasūdome, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių ir apie 5 minutes pamarinuojame.
Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, vietoje jo pridedame marinuotos lašišos.
Įdarytus avokadus sudedame į lėkštę, apibarstome smulkinta aitriąja paprika ir kalendrų lapeliais, jei trūksta, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keto vafliai su šonine – skanėstas mylimiems vaikams
4 porcijos
100 g sviesto
3 kiaušiniai
300 g migdolų miltų
2 šaukštai 30 proc. grietinės
150 ml vandens arba pieno
1 šaukštas kepimo miltelių
100 g šoninės juostelių
1 šaukštas stevijų sirupo
žiupsnelis druskos
šlakelis alyvuogių aliejaus
Mažame puode ištirpiname sviestą. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Viename dubenyje trynius išplakame su stevijų sirupu, supilame ištirpintą sviestą, dedame grietinės, pilame vandens arba pieno ir, viską gerai išmaišę, įmaišome miltus su kepimo milteliais.
Kitame dubenėlyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakame baltymus, juos irgi atsargiai įmaišome į vaflių tešlą. Ji turi būti pakankamai tiršta – kaip grietinė. Jei rezultatas netenkina, konsistenciją pareguliuojame papildomu vandens arba miltų kiekiu. Dedame tešlos į vaflių keptuvę ir kepame, kol vaflis gražiai apskrunda.
Kol kepa vafliai, įkaitiname keptuvę ir paskrudiname šoninę.
Patiekiame vaflius su šonine.
Aštrios vištienos salotos – vasariškas patiekalas be sąžinės graužimo
4 porcijos
400 g vištienos vidinės filė
1 paprika
3 vidutinio dydžio pomidorai
200 g. kornišonų
200 g. marinuotos paprikos
1 čili pipiras arba jelapenas
1 v/š majonezo
Vištienos vidinę filė apibarstome mėgstamais prieskoniais ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų̨, sudedame vištieną̨ ir pakepame ant vidutinės kaitros 6–8 minutes, kol gardžiai paruduoja. Apkeptą vištieną̨ perkeliame į dubenėlį. Tuomet supjaustome pomidorus bei papriką panašaus dydžio kaip vištienos gabalėliai. Daržoves bei vištieną sumaišome su supjaustytomis marinuotomis paprikomis bei kornišonais. Į salotas įmaišome šaukštą majonezo, puošiame smulkintu čili pipiriuku arba jelapenu.
Keto chaffles (keto sūrio vafliai) – meilės išraiška keto mėgėjams ir ne tik
2 porcijos
100 g. tarkuoto mocarelos sūrio
100 g. tepamojo sūrio „Philadephia“
100 g. tarkuoto čederio sūrio
1 didelis kiaušinis
2 v/š migdolų miltų
Žiupsnis kepimo miltelių
Šaukštas mėgstamo saldiklio
5-6 braškės
Mėtos lapelių papuošimui
Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Gerai įkaitinę vaflių kepyklę papurkškite arba patepkite ją aliejumi. Dėkite du šaukštus gautos masės į kepyklę ir uždengę kepkite 3-4 minutes kol gardžiai apskrus. Vaflį patiekite su šviežiomis braškėmis ir mėtos lapeliais. Vaflius taip pat galite valgyti su įvairiais jums patinkančiais priedais – pusryčiams su kiaušiniu, pietums su rūkyta dešra ir sūriu, ar su pomidorų salsa.
Mocarelos ir uogų salotos – neturintiems laiko, bet norintiems pasimėgauti vasara
2 porcijos
2 saujos braškių
1 sauja šviežių aviečių
300 g (du rutuliukai) mocarelos
kelios mėtų šakelių viršūnėlės
ypač gryno alyvuogių aliejaus
žiupsnelis kokybiškos druskos
Braškes supjaustome ketvirčiais. Pasiruošiame dvi lėkštes, į kiekvieną dedame braškių, aviečių, ant viršaus – mocarelos rutuliuką.
Pagardiname šias gaivias salotas šlakeliu ypač gryno alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu kokybiškos druskos.
Puošiame šviežiomis mėtomis – jos suteiks puikaus aromato ir papildys salotas maloniu gaiviu skoniu.
Kitą savaitę susitinkame čia pat!
O iki tol susitinkame „Instagram“ ir „Facebook“.
Su meile maistui ir gyvenimui,
Agnė.