Jums reikės:
- pusės stiklinės perlinių kruopų,
- 3 raugintų agurkų,
- svogūno,
- 2 morkų,
- 2 bulvių,
- 2 skiltelių česnako,
- 2 laurų lapų,
- 2 kvapiųjų pipirų grūdelių,
- 1,5 l sultinio,
- šlakelio aliejaus,
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
1. Perlines kruopas užmerkite iš vakaro.
2. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūną išlukštenkite, smulkiai sukapokite, česnako skilteles išspauskite spaustuku. Raugintus agurkus susmulkinkite mažais kubeliais.
3. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus, maišydami pakepinkite, kad apskrustų. Paskui sudėkite česnakus, dar vėliau sužerkite morkas. Vis pamaišydami pakaitinkite apie 3 min.
4. Perlines kruopas nusausinkite ir suverskite į kepamas daržoves. Pakaitinkite apie 5 min. Sužerkite bulves, dar maišydami pakepinkite apie minutę. Paskui supilkite sultinį, sumeskite laurų lapus, pipirų grūdelius, įberkite druskos ir išmaišę užvirkite.
5. Kaitrą sumažinę kaitinkite, kol daržovės visai suminkštės (apie 15 min.). Pabaigoje suberkite raugintus agurkus, pavirkite dar minutę kitą. Pagardinkite mėgstamais žalumynais (krapais, petražolėmis) ir tiekite su traškia duonos riekele.