Prekybos tinklas „Maxima“ skaičiuoja, kad šįmet daugiau nei perpus yra išaugusi konservavimui skirtų priemonių paklausa. „Šiemet mūsų parduotuvių lentynose galima rasti beveik 200 prekių, tarp kurių ne tik stiklainiai ir dangteliai, bet ir įvairių dydžių koštuvai bei didesnės talpos virimo puodai, vyšnių bei slyvų kauliukų išėmimo įrankiai, lipdukai, skirti stiklainių ir šaldymo maišelių bei indelių žymėjimui ir kitos konservavimui reikalingos priemonės“, – sako pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
V.Drulienė pastebi, kad susidomėjimas šaldymo maišeliais bei indeliais prasidėjo dar birželį, kai soduose bei parduotuvių lentynose užderėjo pirmosios šviežios uogos. „Kiek vėliau – liepos pradžioje – pastebime augantį susidomėjimą stiklainiais, cukrumi bei įvairiais saldikliais. Neabejojame, kad tuomet lietuviai pradeda ruošti uogienes ir džemus. Rugpjūtis – agurkų ir kitų daržovių konservavimo metas“, – pasakoja ji.
Pasigaminkite agurkų džemo, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.
Agurkų džemas
Ingredientai:
- apie 250 g nulupto agurko;
- 170 g uogienėms skirto cukraus;
- vanilės ankšties sėklų arba 1 valg. šaukšt. maltos vanilės.
Gaminimas:
1. Nuluptus agurkus sutarkuokite per smulkią tarką. Agurko sultis ir tarkius supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę, viską gerai išmaišykite ir palikite 2 valandas.
2. Tuomet užkaiskite puodą ant stipriai įkaitintos viryklės ir kaitinkite apie 5 minutes, nuolat pamaišykite.
3. Gautą masę supilkite į stiklainį, užsukite dangtelį. Atvėsusį agurkų džemą laikykite šaldytuve.
Šis agurkų džemas puikiai tiks prie blynų ar sumuštiniui su skrudinta duona.