„Ragavusi esu visokių picų, tačiau skaniausia už visas man pastarąjį dešimtmetį – anytos gaminama. Pačios kruopščiai išminkyta tešla, miško grybai, naminė vištiena, ypatingas naminis padažas ir labai labai daug sūrio. Burnoje tirpsta“, – pasakoja 15min skaitytoja Mantė.
Kad ir kaip mėgsta burnoje tirpstančią anytos gamintą picą, vis tik dailius talijos linkius sauganti moteris stengiasi šiuo patiekalu pernelyg nepiktnaudžiauti.
„Atsispirti – sudėtinga, bet suprantu, kad gresia pavojus nebetilpti į dailiausią spintoje kabančią suknelę. Dėl šios priežasties atradau vieną dieviškai skanią ir su kur kas mažiau kalorijų picos variantą. Labai kviečiu išbandyti.
Vienas, du, trys – ir štai picų pokylis. Garantuoju, kad nereikės jokio padažo“, – tikina sveikuolišką picų paruošimo būdą pristatanti Mantė.
Dviems picoms reikės:
- 250–300 g vištienos krūtinėlės be odos
- 200–300 g pievagrybių
- 1 didesnio šviežio pomidoro
- konservuotų svogūnėlių
- juodųjų alyvuogių
- 2 vnt. viso grūdo tortilijų
- pomidorų pastos
- 1 nedidelio svogūno
- džiovinto baziliko, raudonėlių, vištienos prieskonių
- 250 g mocarelos sūrio
- gražgarsčių papuošimui
Gaminimas:
Keptuvėje ant „Ghee“ arba alyvuogių aliejaus pakepiname juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę su prieskoniais, dedame žiedeliais pjaustytą svogūną ir dar pakepiname, kol svogūnai ima gelsti.
Tortilijas tepame pomidorų pasta ir dedame visus ingredientus (išskyrus gražgarstes), pabarstome raudonėliais ir bazilikais. Šauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių, kol tortilijų krašteliai apskrunda.
Svarbu būti nuolatiniam budėjimo režime, nes picos iškepa labai greitai. Nemirktelėsi – o padukas jau ir sudegęs.
Iškeptas picas puošiame gražgarstėmis.
SKANAUS!
Mantės receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai.
Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d., 20 val.