Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akį trauks spalva, bet nustebins ir skonis: avižinių dribsnių ir morkų blynai

Iš avižinių dribsnių dažniausiai verdame košes, dar naudojame granolai. Tačiau jie puikiai tinka ir blyneliams kepti, jiems netgi galima panaudoti košę, kurią virėte pusryčiams ir jos liko. O papildomo skonio ir gražią spalvą šįsyk dar dovanos ir morkos. Išbandykite ir įvertinkite patys!
Kokosiniai morkų blynai
Blynai su morkomis / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g avižinių dribsnių;
  • 2 morkos;
  • 1 svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. sojos padažo;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius bei morkas išvirkite atskiruose puoduose (kaip jau minėta, galima naudoti ir košės likučius, jei jos yra pakankamai).

2. Elektriniu trintuvu sutrinkite morkas, virtus dribsnius, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Įmaišykite sojos padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Viską dar kartą gerai sutrinkite iki vientisos masės.

3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir šaukštu formuokite nedidelius blynelius. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.

4. Tiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar kitais mėgstamais padažais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai