Ingredientai:
- 250 g avižinių dribsnių;
- 2 morkos;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 2 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 1 arbat. šaukšt. sojos padažo;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 žiupsnelis juodųjų pipirų;
- aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Avižinius dribsnius bei morkas išvirkite atskiruose puoduose (kaip jau minėta, galima naudoti ir košės likučius, jei jos yra pakankamai).
2. Elektriniu trintuvu sutrinkite morkas, virtus dribsnius, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Įmaišykite sojos padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Viską dar kartą gerai sutrinkite iki vientisos masės.
3. Iki vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir šaukštu formuokite nedidelius blynelius. Kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.
4. Tiekite su grietine, natūraliu jogurtu ar kitais mėgstamais padažais.