Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Akyse – mėlyna: 15 receptų su mėlynėmis ir šilauogėmis

Tiesą sakant, šiemet gal ne taip jau ir mėlyna, nes mėlynių miškuose užderėjo negausiai, tačiau vieną kitą saują galima rasti ar nusipirkti. O jei pritrūksite uogų iš miško, mėgaukitės alternatyva iš sodo – šilauogėmis. Jūsų dėmesiui – 15 receptų su šiomis įsibėgėjusios vasaros uogomis.
Pyragėliai su uogomis
Pyragėliai su uogomis / Vida Press nuotr.
Troškinta vištiena su mėlynėmis
Receptas: Troškinta vištiena su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 200.00 g (mažų galvučių)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės)
Mėlynės: 2.00 st.
Miltai: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Salierai: 6.00 vnt. (stiebų)
Vanduo: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų.
  2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad apskrustų.
  3. Žemame puode plačiu dugnu užvirinkite vandenį, į jį dėkite apkeptą mėsą, rozmarinus, čiobrelius, kepintus svogūnus ir troškinkite maždaug pusantros valandos ant vidutinės ugnies.
  4. Tuomet į puodą sudėkite mėlynes, garstyčias, pjaustytus salierų stiebus, įpilkite sojų padažo ir troškinkite dar maždaug valandą ant mažos ugnies. Skanu su kuskusu ir keptomis šparaginėmis pupelėmis.
Suskleisti
Špinatų ir šilauogių salotos
Receptas: Špinatų ir šilauogių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 100.00 g (Ryšulėlis šviežių)
Šilauogės 70.00 g
Kriaušės: 1.00 vnt. (nedidelė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus.

2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasūdykite.

4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus išdėliokite šilauoges ir kriaušės gabalėlius, pabarstykite trupintu sūriu ir smulkintais riešutais, apšlakstykite padažu.  

Suskleisti
Grikių blynai su mėlynėmis
Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Šilauogių klafutis
Receptas: Šilauogių klafutis
9 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Grietinėlė: 85.00 g
Pienas: 125.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Miltai: 70.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šilauogės: 180.00 g (arba kelios saujos kitų mėgstamų uogų: vyšnių, mėlynių, aviečių, gervuogių, braškių ir kt.)
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruoškite du 16 cm skersmens arba vieną 24 cm dydžio kepimo indą. Tolygiai ištepkite sviestu jo dugną ir sieneles. 
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Plakite apie 3 minutes. Supilkite grietinėlę, pieną, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į kiaušinių ir kitų produktų plakinį. Gerai išplakite – masė turi būti visiškai lygi ir vientisa.
  4. Ant paruošto kepimo indo dugno suberkite uogas. Jos turi pasiskirstyti vienu nestoru sluoksniu.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  5. Tuomet supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ant uogų, paskleiskite ją tolygiai.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol masė sutvirtės ir paviršius gražiai apskrus. Išimkite indą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite nedelsiant, dar šiltą.

Plačiau skaitykite: „Pasaulio skoniai: šilauogių klafutis“

Suskleisti
Blynai su mėlynėmis
Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Suskleisti
Mėlynių ir varškės desertas - „terrine“
Receptas: Mėlynių ir varškės „terrine“
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Želatina: 7.00 valg. š. (4 valg. š. mėlynių sluoksniams ir 3 valg. š. varškės sluoksniui)
Mėlynės: 600.00 g (mėlynių sluoksniams ir sauja papuošti)
Sultys: 800.00 ml (mėlynių ir obuolių sultys - mėlynių sluoksniams)
Cukrus: 140.00 g (mėlynių sluoksniams)
Varškė: 500.00 g (varškės sluoksniui)
Grietinėlė: 250.00 g (riebi plakamoji – varškės sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 citrinos tarkuota žievelė ir 1/2 citrinos sultys - varškės sluoksniui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės sluoksniui)
Mėtos: 1.00 sauja (švieži lapeliai papuošti)
Kaip gaminti
  • Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele.

PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ

  1. Mėlynių sluoksniui skirtus produktus padalykite dvi dalis – tris ketvirčius ir vieną ketvirtį. Iš pradžių paruoškite mėlynių sluoksnį tik iš vienos dalies (trijų ketvirčių) produktų.
  2. Į nedidelį prikaistuvį supilkite sultis (600 ml) ir suberkite cukrų (105 g). Maišydamos kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį. Iš karto dar į karštą sirupą suberkite 3 valg. š. želatinos. Greitai ir energingai maišykite, kol želatinos milteliai ištirps. Palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Mėlynes (450 g) suberkite ir tolygiai paskleiskite ant indo dugno. Užpilkite paruoštu sirupu. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir šaldykite mažiausiai 2 valandas, kol sluoksnis taps gana tvirtas.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant mėlynių ir varškės „terrine“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant mėlynių ir varškės terrine

PARUOŠKITE VARŠKĖS SLUOKSNĮ

  1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite, kad išbrinktų.
  2. Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinų sultis ir suberkite vanilinį cukrų. Viską gerai sumaišykite iki vientisos masės.
  3. Ištirpinkite želatiną ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje (tik neužvirinkite!) ir truputį atvėsinkite. Tuomet, nuolat maišydamos varškės masę, supilkite ją labai plona srovele.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite šaltą riebią grietinėlę. Įmaišykite ją į varškės masę. Paruoštą kremą tolygiu sluoksniu paskleiskite ant sustingusio mėlynių sluoksnio. Vėl dėkite į šaldytuvą ir šaldykite dar kelias valandas, kol varškės sluoksnis sustings.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant mėlynių ir varškės „terrine“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant mėlynių ir varškės terrine
  5. Ant sustingusio varškės kremo sluoksnio paskleiskite antrąjį, plonesnį, mėlynių sluoksnį. Užpilkite sirupu, paruoštu identiškai pagal recepto pradžioje pateiktą instrukciją. Vėl dėkite į šaldytuvą ir šaldykite apie 4 valandas arba per naktį.

PATIEKITE TERRINE

  1. Sustingusį desertą išimkite iš indo: atsargiai apverskite jį ant didelės lėkštės ar padėklo ir išverskite su maistine plėvele. Nuimkite indą, tuomet gražiai nuimkite ir maistinę plėvelę.
  2. Pjaustykite riekelėmis, apibarstykite saujele mėlynių ir šviežių mėtų lapeliais ir patiekite šaltą. Skanaus!

P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 15 porcijų mėlynių ir varškės terrine.

Plačiau skaitykite: Savaitgalio desertas: nepakartojamas mėlynių ir varškės „terrine“

Suskleisti
Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas
Receptas: Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Uogos: (avietės ir mėlynės) 140.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Rudasis cukrus: 100.00 g (50g ir 2 valg. š. - obuoliams pabarstyti)
Miltai: 140.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 50.00 g
Sviestas: 85.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 2.00 arbat. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės)
Kaip gaminti

1. Ketvirtadalį obuolio stambiai sutarkuokite, likusį – supjaustykite mažais gabalėliais.

2. Obuolius sumaišykite su uogomis ir užberkite dviem šaukštais rudojo cukraus.

3. Pusę obuolių ir uogų masės paskirstykite sviestu išteptame pudingo inde.

4. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius. Abiejų rūšių cukrų ir tirpintą sviestą gerai išplakite. Po vieną įmaišykite kiaušinius.

5. Į sviesto masę įmaišykite pusę kiekio miltų ir pusę – pieno. Tada – likusius miltus ir pieną. Pabaigoje įmaišykite apelsino žieveles ir tarkuotus obuolius.

6. Du trečdalius tešlos uždėkite ant supjaustytų obuolių ir uogų masės inde, išlyginkite.

7. Ant viršaus sudėkite tarkuotų obuolių ir uogų masę, ant jos – likusią tešlą.

8. Indą su pudingu įstatykite į skardą, iki pusės pripildytą vandens. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje valandą 15 minučių.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Sūrio pyragas su mėlynėmis
Receptas: Sūrio pyragas su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pyragui)
Sviestas: 150.00 g (lydyto - pyragui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Cukrus: 100.00 g (sūrio įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 100.00 g (sūrio įdarui)
Sūris: 600.00 g (kreminis Philadelphia - sūrio įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo - sūrio įdarui)
Šokoladas: 200.00 g (baltojo - sūrio įdarui)
Mėlynės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų - sūrio įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (Santa Maria - sūrio įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
  2. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių.
  3. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti.
  4. Sumaišykite kreminį ir kaimišką sūrį, cukrų, kukurūzų krakmolą bei kardamoną.
  5. Įmaišykite vieną po kito kiaušinius ir grietinėlę. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus.
  6. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant pyrago ir ant viršaus uždėkite mėlynių.
  7. Kepkite pyragą 175°C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
  8. Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, kad paviršius neapdegtų. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių.
  9. Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis mėlynėmis bei vaniliniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Evelina Kochienė

Suskleisti
Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės
Receptas: Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 30.00 g
Uogos: (avietės ir mėlynės) 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Trapi tešla: 375.00 g
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sykiu su dviem šaukštais cukraus ir gabalėliu sviesto sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Suberkite uogas ir kaitinkite dar 5 minutes.

2. Obuolių ir uogų masę sudėkite į tris karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.

3. Indelių kraštus patepkite plaktu kiaušiniu.

4. Iš tešlos išpjaukite tris skritulius ir uždenkite indelius.

5. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite likusiu cukrumi, viduryje padarykite po įpjovą garams iš vidaus išeiti. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai pagels. Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Keksiukai su šilauogėmis
Receptas: Keksiukai su šilauogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Jogurtas: 120.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėlynės: 100.00 g (kelios saujelės šaldytų šilauogių (galite keisti ir kitokiomis šaldytomis uogomis))
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu. 

3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.  

4. Miltus sumaišykite su kiaušinių mase.

5. Kad uogos tešloje tolygiai pasiskirstytų, jas apvoliokite krakmole ir suberkite į tešlą.

6. Į specialias keksiukų formeles krėskite po truputį tešlos, ant viršaus dar berkite uogų.

7. Keksiukus kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

8. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 47
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 250.00 g
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mėlynės: 1.00 st. (šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite mediniu šaukštu.

3. Sudėkite atšildytas, nuvarvintas mėlynes, išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles (prikrėskite maždaug 1/3 formelės) ir pašaukite į 190 0C karščio orkaitę.

4. Kepkite 20–25 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite mėlynėmis.

 

Suskleisti
Tiramisu su mėlynėmis
Receptas: Tiramisu su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 16
Receptas
Ingredientai
Kava: 1.00 st. (stiprios)
Amareto likeris 50.00 ml
Mėlynės: 1.00 st.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sausainiai: 100.00 g ("Damų piršteliai")
Kakava: 1.00 arbat. š. (viršaus pabarstymui)
Migdolų esencija 1.00 ml
Kaip gaminti

1. Šaltą kavą sumaišykite su amareto likeriu.

2. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį (geriausiai metalinį), supilkite cukrų ir plakite maišytuvu iki purumo, kol tryniai taps šviesūs (apie 5 minutes). Sumažinkite greitį ir po šaukštą sudėkite maskarponės sūrį bei įlašinkite migdolų esencijos.

3. Sausainius išmirkykite (po 3 sekundes iš kiekvienos pusės) kavoje, sudėkite į vieną didelį arba kelis nedidelius indelius. Užtepkite sluoksnį kremo. Suberkite pusę mėlynių. Užklokite kitu išmirkytų sausainių sluoksniu, užtepkite likusiu kremu. Užbarstykite kakavos. Galima papuošti mėlynėmis.

4. Desertą dėkite 2-3 val. į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis
Receptas: Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 450.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Mėlynės: 80.00 g (šaldytų arba šviežių)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol pasidarys puri masė.

2. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite.

3. Tešlą 30 min. laikykite šaldytuve.

4. Iš atšalusios tešlos rankomis formuokite sausainius ir į juos įspauskite mėlynių.

5. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Jogurto ir mėlynių pudingas
Receptas: Jogurto ir mėlynių pudingas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Želatina: 24.00 g
Sultys: 50.00 ml (pusės apelsino)
Cukrus: 120.00 g
Jogurtas: 600.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Kaip gaminti
  1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis ištirps, atvėsinkite.
  2. Jogurtą krėskite į plakimo indą ir sumaišykite su vanilės sėklytėmis. Želatiną išbrinkinkite apelsinų sultyse, išlydykite puodelyje virš garų, kiek pravėsinkite ir įmaišykite į jogurtą. Pamažėle supilkite citrinų sirupą, išmaišykite.
  3. Grietinėlę išplakite iki putų ir įmaišykite į masę. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų sumaišykite su jogurto mase. Pudingą supilkite į dailią formą ir per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos ir gausiai apibarstykite mėlynėmis.
Suskleisti
Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu
Receptas: Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Mėlynės: 300.00 g (100 g šaldytų mėlynių putėsiams ir 200 g želė)
Grietinė: 150.00 g (putėsiams / 30 proc. riebumo)
Grietinėlė: 400.00 ml (po 200 ml putėsiams ir šokolado musui / 35 proc. riebumo)
Miltelinis cukrus: 5.00 valg. š. (3 valg. š. putėsiams ir 2 valg. š. želė / arba pagal skonį)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Šokoladas: 120.00 g (baltas)
Kaip gaminti

1. Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilkite 3 valg. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išplakite grietinę, mėlynes (prieš tai pertrinkite jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpinkite želatiną ir atvėsintą supilkite į turimą masę. Išplakite.

2. Iki standumo išplakite grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi ir atsargiai įmaišykite į mėlynių ir grietinės masę. Išpilstykite į indelius ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

3. Mėlynių želė. Užpilkite želatiną 3 arbat. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią dėkite į per sietelį pertrintų mėlynių masę ir pakaitinkite, kol želatina ištirps, bet neužvirinkite. Atvėsinkite ir atsargiai išpilstykite ant sustingusių mėlynių putėsių. Statykite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

4. Baltojo šokolado musas. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir atvėsinkite. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, lėtai viską suplakite plaktuvu. Išpilstykite ant sustingusios mėlynių želės ir statykite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.

Receptas iš tinklaraščio „aj-receptai“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos