Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis
Ingredientai:
- 260 g sviesto;
- 250 g rudojo cukraus;
- 70 g migdolų miltų;
- 360 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 4 dideli kiaušiniai;
- 85 ml pieno;
- 60 g lazdyno riešutų;
- 60 g migdolų riešutų;
- 60 g apelsinų cukatų;
- 20 g apelsinų likerio;
- 5–7 apelsinų cukatų griežinėliai dekoravimui;
- cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinkite migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatas.
2. Rudąjį cukrų kartu su sviestu išsukite iki purios masės, suberkite migdolų miltus ir gerai išmaišykite. Tada maišant po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite pieną. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
3. Atskirame dubenyje kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Tada suberkite į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišykite. Suberkite ir riešutų bei cukatų trupinius, išmaišykite iki vientisos masės.
4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų.
5. Prieš kepimą palaikykite kambario temperatūroje gerą valandą.
6. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite tešlą, įspauskite keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
7. Iškepusį atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.