Ingredientai:
desertui:
- 300 g juodojo šokolado;
- 300 g grietinėlės;
- 50 g stiprios kavos;
- mėgstamų sausainių ar vaflių trupinių.
ledams:
- 400 g šaldytų mangų gabaliukų;
- 60 g pasiflorų tyrės;
- 200 g grietinėlės;
- 50 g cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant šokolado, sumaišyto su stiprios kavos šlakeliu. Elektriniu trintuvu išmaišykite iki vientisos masės.
2. Gautą masę išpilstykite į desertines taures. Paviršių apibarstykite turimų sausainių trupiniais ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.
3. Šaldytų mangų gabaliukus suberkite į elektrinį smulkintuvą, įberite cukraus pudros ir susmulkinkite iki smulkių trupinių. Tada supilkite pasiflorų tyrę ir grietinėlę. Dar kartą gerai išplakite.
4. Ledus patiekite kartu su juodojo šokolado desertu.