Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ali skanėstas vakarėliams: juodojo šokolado desertas su ledais nustebins visus

Šiltasis sezonas – tai ir vakarėlių sezonas, nesvarbu, po stogu ar atviru dangumi, jų vėlyvą pavasarį žymiai padaugėja. Todėl jei rengiate vakarėlį ar jaukų pasibuvimą su draugais, jums tikrai pravers profesionalaus konditerio Ali Gadžijevo siūlomas juodojo šokolado deserto receptas. Kaip šis desertas ruošiamas, saldumynų maistras demonstravo TV laidoje „Gardu Gardu“.
Juodojo šokolado desertas su ledais
Juodojo šokolado desertas su ledais / TV3 nuotr.

Ingredientai:

desertui:

  • 300 g juodojo šokolado;
  • 300 g grietinėlės;
  • 50 g stiprios kavos;
  • mėgstamų sausainių ar vaflių trupinių.

ledams:

  • 400 g šaldytų mangų gabaliukų;
  • 60 g pasiflorų tyrės;
  • 200 g grietinėlės;
  • 50 g cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant šokolado, sumaišyto su stiprios kavos šlakeliu. Elektriniu trintuvu išmaišykite iki vientisos masės.

2. Gautą masę išpilstykite į desertines taures. Paviršių apibarstykite turimų sausainių trupiniais ir dėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms.

3. Šaldytų mangų gabaliukus suberkite į elektrinį smulkintuvą, įberite cukraus pudros ir susmulkinkite iki smulkių trupinių. Tada supilkite pasiflorų tyrę ir grietinėlę. Dar kartą gerai išplakite.

4. Ledus patiekite kartu su juodojo šokolado desertu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais