Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Amerikietiškos bulvių salotos: kreminės, traškios ir su netikėtu pagardu

Lietuvius išties galėtume pavadinti bulvių karaliais, vis dėlto ir kitos šalys, mėgstančios valgyti skaniai bei sočiai, žino gerų bulvių patiekalų. Tad kviečiame išbandyti amerikietiškąją bulvių salotų versiją – kremiškos, lengvai saldžios ir traškios!
Asociatyvioji nuotr.
Asociatyvioji nuotr. / 123rf.com

Šių salotų gardumo paslaptis – ne tik minkštutės bulvės, bet ir traškus salieras bei kreminis naminis padažas.

Ingredientai:

  • auksaspalvių bulvių (rinkitės saldesnę rūšį);
  • baltojo vyno acto;
  • salierų stiebų;
  • krapų;
  • marinuotų agurkėlių;
  • majonezo;
  • graikiško jogurto;
  • Dižono garstyčių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Nuplaukite bulves ir perpjaukite į keturias dalis. Jei bulvės šviežios, jų nelupkite – išvirusios odelės lengvai nusidirs pačios.

2. Dėkite bulves į dar šaltą vandenį ir, jam užvirus, virkite iki penkiolikos minučių. Patikrinkite šakute, ar bulvės suminkštėjo, ir perplaukite šaltu vandeniu.

3. Pašlakstykite bulves druska ir baltojo vyno actu, kad bulvės truputį pasimarinuotų.

4. Supjaustykite salierų stiebus ir marinuotus agurkėlius, taip pat pasmulkinkite bulves ir krapus.

5. Sumaišykite visus ingredientus, skirtus salotoms, ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Idealu, jei leisite šaldytuve pabūti pora valandų – tuomet salotos bus pačios gardžiausios.

6. Galite papuošti salotas smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas