Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Amerikietiškos bulvių salotos: kreminės, traškios ir su netikėtu pagardu

Lietuvius išties galėtume pavadinti bulvių karaliais, vis dėlto ir kitos šalys, mėgstančios valgyti skaniai bei sočiai, žino gerų bulvių patiekalų. Tad kviečiame išbandyti amerikietiškąją bulvių salotų versiją – kremiškos, lengvai saldžios ir traškios!
Asociatyvioji nuotr.
Asociatyvioji nuotr. / 123rf.com

Šių salotų gardumo paslaptis – ne tik minkštutės bulvės, bet ir traškus salieras bei kreminis naminis padažas.

Ingredientai:

  • auksaspalvių bulvių (rinkitės saldesnę rūšį);
  • baltojo vyno acto;
  • salierų stiebų;
  • krapų;
  • marinuotų agurkėlių;
  • majonezo;
  • graikiško jogurto;
  • Dižono garstyčių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Nuplaukite bulves ir perpjaukite į keturias dalis. Jei bulvės šviežios, jų nelupkite – išvirusios odelės lengvai nusidirs pačios.

2. Dėkite bulves į dar šaltą vandenį ir, jam užvirus, virkite iki penkiolikos minučių. Patikrinkite šakute, ar bulvės suminkštėjo, ir perplaukite šaltu vandeniu.

3. Pašlakstykite bulves druska ir baltojo vyno actu, kad bulvės truputį pasimarinuotų.

4. Supjaustykite salierų stiebus ir marinuotus agurkėlius, taip pat pasmulkinkite bulves ir krapus.

5. Sumaišykite visus ingredientus, skirtus salotoms, ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Idealu, jei leisite šaldytuve pabūti pora valandų – tuomet salotos bus pačios gardžiausios.

6. Galite papuošti salotas smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos