1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.
2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.
3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.
4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.
5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.
Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.
1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.
3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.
4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.
Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Gilią kepimo formą (aš naudoju keramikinę didelę stačiakampę) ištepkite sviestu, dugną ir kraštus pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Baltymus plakite tol, kol suputos. Tada visą laiką plakant pamažu berkite po šaukštą cukraus. Sekančią porciją cukraus dėkite tik kai pirmoji bus visiškai ištirpusi. Plakite apie 7–8 minutes, kol baltymai bus standūs ir blizgantys.
3. Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais, manų kruopomis ir druska, supilkite pieną, vanilę ir tirpintą sviestą. Išmaišykite. Tada po šaukštą atsargiai į masę įmaišykite plaktus baltymus.
4. Masę sudėkite į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 40–50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
5. Patiekite šiltą su grietine, uogomis arba mėgstama uogiene.
- Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
- Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
- Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
- Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
- Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
- Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
- Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
- Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
- Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
- Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
- Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
- Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
- Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
- Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine).
- Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
- Įminkykite miltus.
- Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
- Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
- Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
- Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
- Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
- Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
- Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
- Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
- Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite 5 min.
- Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.
Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas
1. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite kriaukleles. Virkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės, tačiau nepervirkite – kriauklės turi išlikti standžios. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
2. Paruoškite naminį pomidorų padažą: nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įspauskite česnako skilteles, supilkite pomidorus su jų sultimis, berkite po žiupsnį pipirų, druskos, supilkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 7–10 min. – turite gauti saldžiarūgštį padažą su švelniu česnakų aromatu.
3. Į didelį dubenį sukrėskite varškę ir ricotta sūrį. Gerai ištrinkite, kad neliktų gumuliukų. Jei masė labai tiršta, įmaišykite šaukštą grietinės. Suberkite tarkuotą parmezaną, pasūdykite, suberkite pipirus, džiovintas ir nuplautas bei smulkiai sukapotas šviežias prieskonines žoleles. Išmaišykite ir atidėkite.
3. Išvirusias kriaukleles nukoškite ir gerai nuvarvinkite. Šiek tiek ataušinkite ir kiekvieną kriaukę prikrėskite įdaro iki pat viršaus.
4. Į kepimo formą supilkite ir tolygiai paskirstykite pomidorų padažą, ant jo šiek tiek įspaudžiant dėkite įdarytas kriaukles. Patepkite jas likusiu alyvuogių aliejumi. Galite prieš kepant arba kepimo pabaigoje pabarstyti tarkuotu parmezanu.
5. Kepkite 10–15 min., kol švelniai paskrus. Patiekite dar karštas su padažu, kuriame kepė.
- Varškę sutrinkite virtuviniu trintuvu, kad taptų lygia, vientisa mase.
- Bananus taip pat sutrinkite.
- Varškę suplakite su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišykite bananus, pudingo miltelius.
- Viską gerai išmaišykite.
- Varškės masę sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
- Apkepą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~35–40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
- Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
- Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę.
- Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.
Receptą atsiuntė Rūta K.
1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Įjungiame pulso funkciją ir laikome, kol tešla tampa smėlio tekstūros.
2. Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą (skersmuo 20 cm) ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Apie 100 g pasiliekame pyrago apibarstymui.
3. Iki balkšvos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstome uogienę (šį kartą naudojau bruknių) ir apibarstome likusiais trupiniais.
4. Kepame 180 C temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja.
1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.
3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.
4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.
6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.
7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
- Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę.
- Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
- Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.
- Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
- Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
- Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
- Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
- Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!