„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Norite siųsti ant grilio upėtakį? Šie patarimai pravers

Kepti upėtakiai, kuriuos galima įdaryti ir pavasariniais žalumynais, papuoš ir savaitgalio stalą, bet pritiks ir šiokiadieniams. Viskas ko reikia, tai pasilikti kiek daugiau laiko jų pamarinavimui. Jei tik orai leis, gardžiausia juos patikėti griliui, o jei ne, galima ir orkaitėje.
Ant grilio kepamos dorados
Ant grilio kepamos dorados / Vida Press nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 2 upėtakių;
  • 2-3 apelsinų;
  • 200 g mažųjų šparagų;
  • 4 morkų;
  • 4 šaukštų ištirpinto sviesto;
  • 1 šaukšto konservuotų/marinuotų kaparėlių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų (pipirų pagal skonį);
  • ridikėlių daigų;
  • sultenių.

Kaip gaminti:

Upėtakius perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Pagardinkite išspaustomis apelsinų sultimis ir palikite per naktį marinuotis (galima marinuoti ir kelias valandas).

Perkelkite į kepimo indą, negailėkite pipirų, pašlakstykite kaparėlių marinatu ir kepkite 200 °C orkaitėje.

Tuo pat metu keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite šparagus bei išilgai perpjautas morkas, pabarstykite juos druska ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros kelias minutes.

Kepamą žuvį vis pašlakstykite ir patepkite sviestu.

Prieš kepimo pabaigą kaitrą padidinkite panašiai iki 220 °C.

Iškeptą žuvį pagardinkite kaparėliais, gardžiausia su apkeptomis daržovėmis ir bulvėmis arba šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs