Ingredientai (4 asm.):
- 16 vištų sparnelių.
marinatui:
- 2 skiltelės česnako;
- 8 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlis;
- 4 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus (tokio, kuris atlaiko aukštą kaitinimo temperatūrą);
- 2 аrbat. šaukšt. malto cinamono;
- 1 аrbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1 аrbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 3 valg. šaukšt. medaus;
- druskos.
Gaminimas:
1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte tyre.
2. Vištų sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.
3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 7–8 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję (tačiau nebetepkite paskutines kiekvienos pusės kepimo minutes).
4. Patiekite su jogurto ir agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių, daržovių salotomis.