Ingredientai:
- 1 baklažanas;
- 2 raudonos saldžiosios paprikos;
- 2 žalios saldžiosios paprikos;
- 2 geltonos saldžiosios paprikos;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis druskos;
- 2–3 skiltelės česnako, sutrintos;
- mėgstamų šviežių prieskoninių žolelių (itin tinka kalendra, petražolės, bazilikai ar jų miksas);
- šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Baklažaną supjaustykite išilgai į 3–4 dalis, patepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite ant karštų grotelių. Skrudinkite kiekvieną pusę po 3–5 minutes, kol baklažanas patamsės ir suminkštės. Ant grotelių dėkite ir paprikas. Kepkite, kol jos pradės skrusti (gali net ir apdegti) ir suminkštės. Nuo keptų paprikų nulupkite odelę, pašalinkite sėklas.
2. Keptus baklažanus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.
3. Padažą paruoškite iš 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus, spaustos citrinos sulčių ir smulkinto česnako. Galima dėti ir šiek tiek medaus, nors nemažai saldumo turi paprikos.
4. Keptas daržoves sumaišykite su padažu ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei turite laiko, palaikykite pusvalandį, kad skoniai susijungtų, ir skanaukite.