Ingredientai:
- 600–700 g vištų krūtinėlių mėsos, be kaulų ir odelės, supjaustytos kubeliais;
- šviežios kalendros, patiekimui (jei nemėgstate, nenaudokite).
marinatui:
- 3 česnako skiltelės, sutrintos;
- 3/4 stiklinės alaus;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 1 arbat. šaukšt. paprikų dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
- 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ar tvirtą maišelį.
2. Labai gerai sumaišykite atskirame dubenėlyje visus marinatui skirtus ingredientus. Tuomet supilkite jį ant vištienos, išmaišykite ar papurtykite maišelį, kad mėsa tolygiai pasidengtų. Dėkite šaltai marinuotis mažiausiai 2, daugiausia 14 val.
3. Įkurkite grilį. Kol jis kaista, medinius iešmelius pamerkite vandenyje, kad jie prisigertų drėgmės ir vėliau nedegtų.
4. Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių. Marinatą pasilikite, jo dar reikės.
5. Dėkite iešmelius ant grilio ir kepkite pavartydami ir vis patepdami likusiu marinatu. Tiesa, nebetepkite jo paskutines 2–3 kepimo minutes, nes jis kontaktavo su termiškai neapdorota paukštiena.
6. Leiskite iškepusiai mėsai šiek tiek pailsėti, o tada tiekite su stambiai kapota kalendra ir kitais mėgstamais priedais – ryžiais, salotomis ir pan.