Ant grilio – vištienos vėrinukai, marinatui prireiks medaus ir alaus

Šašlykai ir įvairūs vištienos kepsneliai visą vasarą konkuruoja, kas pelnys patiekalo, grilio karaliaus, titulą. Vieni labiau mėgsta vienus, kiti kitus, o gal visgi įdomiausia – įvairovė? Šįsyk kviečiame kepti vištienos vėrinukus, „pailsėjusius“ įdomiame marinate.
Vištienos vėrinukai
Vištienos vėrinukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600–700 g vištų krūtinėlių mėsos, be kaulų ir odelės, supjaustytos kubeliais;
  • šviežios kalendros, patiekimui (jei nemėgstate, nenaudokite).

marinatui:

  • 3 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 3/4 stiklinės alaus;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 1 arbat. šaukšt. paprikų dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ar tvirtą maišelį.

2. Labai gerai sumaišykite atskirame dubenėlyje visus marinatui skirtus ingredientus. Tuomet supilkite jį ant vištienos, išmaišykite ar papurtykite maišelį, kad mėsa tolygiai pasidengtų. Dėkite šaltai marinuotis mažiausiai 2, daugiausia 14 val.

3. Įkurkite grilį. Kol jis kaista, medinius iešmelius pamerkite vandenyje, kad jie prisigertų drėgmės ir vėliau nedegtų.

4. Suverkite vištienos gabaliukus ant iešmelių. Marinatą pasilikite, jo dar reikės.

5. Dėkite iešmelius ant grilio ir kepkite pavartydami ir vis patepdami likusiu marinatu. Tiesa, nebetepkite jo paskutines 2–3 kepimo minutes, nes jis kontaktavo su termiškai neapdorota paukštiena.

6. Leiskite iškepusiai mėsai šiek tiek pailsėti, o tada tiekite su stambiai kapota kalendra ir kitais mėgstamais priedais – ryžiais, salotomis ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis