Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi lengvai paruošiamais dūmo aromato desertais. „Ankstyvas šiltas pavasaris ir saulėtos vasaros dienos iškylautojams leidžia atrasti pačius neįtikėčiausius ant laužo ar grilyje ruošiamo maisto receptus. Neabejoju, kad kiekvienas turi savo originalų šašlykų marinavimo būdą, tačiau nustebinti artimuosius galime ne tik kepsniais, bet ir dūmo aromato desertais, kurie sužadins ne tik skonio receptorius, bet ir gali tapti puikia laisvalaikio pramoga“, – sako jis.
Persikų „pagalvėlės“
Ingredientai:
- 4 persikai;
- apie 185 gramų rikotos sūrio;
- 3 valg. šaukšt. medaus;
- žiupsnelis cinamono;
- lašelis vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Nedideliame inde pirmiausia sumaišykite rikotos sūrį, 2 valgomuosius šaukštus medaus, cinamoną ir vanilės ekstraktą (galima naudoti ir maltą vanilę). Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą.
2. Ant grotelių sudėkite perpus perpjautus ir iškaulintus persikus. Kepkite juos plokščiąja puse ant vidutiniškai įkaitinto grilio apie 3 minutes.
3. Nuėmus nuo grotelių persikus ant jų uždėkite šaukštą rikotos sūrio mišinio ir apliekite pašildytu medumi bei papildomai pabarstykite cinamonu. Grilintas persikų puseles vietoj rikotos sūrio mišinio galima valgyti su ledais, aplietais medumi.
Keptas saldžiarūgštis melionas
Ingredientai:
- raukšlėtojo meliono;
- rūkytos paprikos miltelių;
- medaus.
Gaminimas:
1. Melioną perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais, o žievelę palikite nenuluptą.
2. Meliono griežinėlius iš abiejų pusių apibarstykite rūkytos paprikos prieskoniais ir uždėkite kepti ant grotelių. Kaitra turėtų būti vidutinė, o meliono griežinėlius kepkite po 5–7 minutes iš abiejų pusių.
3. Iškepus apliekite gabaliukus medumi.
Grilyje keptas sūrio pyragas
Ingredientai:
- 1 pakelis bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos;
- 120 g kreminio sūrio;
- 50 g cukraus;
- citrinos žievelės;
- lašelio vanilės ekstrakto;
- mėgstamų trintų uogų ar uogienės.
Gaminimas:
1. Atitirpinus šaldytą tešlą, ją supjaustykite dideliais kvadratais.
2. Visus kitus ingredientus, išskyrus uogas ar uogienę, sutrinkite mikseriu ar virtuviniu kombainu iki purios masės.
2. Kreminio sūrio masę dėkite tešlos kvadratėlių centre, o ant viršaus – trintas mėgstamas uogas ar uogienę. Iš kvadrato padarykite trikampį, lenkdami tešlą iš kampo į priešingą kampą. Itin gerai užspauskite kraštelius, mat uždėjus pyragėlius ant grotelių sūris ims skystėti ir gali tekėti per kraštus.
3. Kepkite pyragėlius ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių: iš vienos apie 5–7 minutes, o iš kitos – 4–5 minutes, ar kol tešla visiškai iškeps.