Ant švenčių stalo – karališkas „Napoleonas“: patyrusių kepėjų patarimai ir receptai

Jei reikėtų rinkti klasikinį naminį tortą, kurį ir senais laikais mėgo, ir dabar tebemėgsta visi, ko gero, rungtųsi medaus tortas ir „Napoleonas“. Būtent pastarasis jau kelerius metus yra grįžęs net į madingiausias kepyklas, juo mėgaujasi ir užkietėję gerbėjai, ir naujai atradusieji. Neretai pasigirsta komentarų, esą tai tortas, kurį kepant ir tepant vargo netrūksta. O kaip yra iš tiesų?
„Napoleonų“ skonio testo dalyviai
Skirtingų kepyklų kepti „Napoleono“ gabalėliai / Strelkabelka nuotr.

Patarimų klausėme trijų patyrusių kepėjų, kurioms „Napoleono“ kepimas nėra milžiniškas iššūkis. Ką gi jos daro, kad procesas būtų sklandus, kokių klaidų reikia išvengti ir kaip viską sustyguoti? Savo žiniomis pasidalijo tinklaraštininkė, knygų autorė Renata Ničajienė, tinklaraštininkė, „Desertų klubo“ įkūrėja Asta Petrušienė bei „Katu Katu kepyklėlė“ vadovė Viktorija Toliušytė.

Tad pirmiausia – patarimai, o tada laikas keliems „Napoleono“ receptams. Kurį beišsirinktumėte, nepamirškite vadovautis mūsų pašnekovių pažertomis gudrybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų