Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ant šventinio stalo – mišrainės: 4 receptai, kurių dar nebandėte

Ant šventinio stalo Lietuvoje vis dar dažnai karaliauja baltoji mišrainė, tačiau mėgstantieji naujoves dairosi ir įdomesnių receptų ar sušiuolaikina senuosius. Pagaliau, juk galima ruošti ir tradicinę, ir modernesnę mišraines – abi nesunkiai sutilps ant vieno stalo! Kviečiame rinktis iš 4 įdomių receptų.
Balta mišrainė
Balta mišrainė / „Scanpix“ nuotr.

Dar XIX a. prasidėjęs baltosios mišrainės kelias ant lietuvių stalo – tikrai sėkmingas. Šiandien dažnas švenčių neįsivaizduojame be šios „mišrainių karalienės“. Pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen sako, kad tradicinė baltoji mišrainė gaminama iš virtų bulvių, morkų, marinuotų ar raugintų agurkų, kiaušinių, konservuotų žirnelių ir majonezo.

„Lietuviai – sočiai per šventes mėgstanti pavalgyti tauta, todėl nenuostabu, kad ant šventinio stalo netrūksta patiekalų, kurie yra maistingi, kaloringi, tačiau kartu ir pikantiški. Dauguma šeimininkių per Velykas gamina naminę baltą mišrainę ar krabų lazdelių salotas, tačiau jei norisi kažko skanaus ir dar neragauto – šiuos patiekalus galima paįvairinti vos keliais naujais ingredientais ir pasigaminti naują mišrainę“, – sako A.Rasmussen ir dalijasi šventinių mišrainių receptais.

Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu

Ingredientai:

  • 7 virtos bulvės;
  • 3 morkos;
  • 3 marinuoti arba rauginti agurkai;
  • 1 gerai prinokęs avokadas;
  • 2 virti kiaušiniai;
  • 100 g konservuotų žirnelių;
  • 4 valg. šaukšt. majonezo;
  • prieskonių pagal skonį.

Gaminimas:

Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu.

„Scanpix“ nuotr./Mišrainė
„Scanpix“ nuotr./Mišrainė

Vištienos mišrainė su kiaušiniais

Ingredientai:

  • 300 g rūkytos arba virtos vištienos;
  • 250 g konservuotų kukurūzų;
  • 3 kietai virti kiaušiniai;
  • šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto;
  • garstyčių, pipirų, citrinos sulčių (visų – pagal skonį).

Gaminimas:

1. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.

2. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu.

3. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

„Scanpix“ nuotr./Bulvių mišrainė
„Scanpix“ nuotr./Bulvių mišrainė

Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi

Ingredientai:

  • 500 g karštai rūkytos skumbrės;
  • 450 g virtų ryžių;
  • 200 g konservuotų kukurūzų;
  • 1 ilgavaisis agurkas;
  • pusė svogūno;
  • 4 valg. šaukš. majonezo;
  • šiek tiek druskos.

Gaminimas:

1. Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau.

2. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.

3. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.

„Scanpix“ nuotr./Ryžių mišrainė
„Scanpix“ nuotr./Ryžių mišrainė

Velykinė mišrainė su kumpiu ir pievagrybiais

Ingredientai:

  • 200 g rūkyto kumpio;
  • 200 g marinuotų pievagrybių;
  • 200 g mėgstamo fermentinio sūrio;
  • 1 ilgavaisis agurkas;
  • šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Sutarkuokite fermentinį sūrį, o kumpį ir agurką supjaustykite plonomis juostelėmis. Marinuotus pievagrybius gerai nukoškite ir šiek tiek pasmulkinkite.

2. Viską sumaišykite su majonezu, tačiau jei norite lengvesnio mišrainės varianto – rinkitės graikišką jogurtą.

3. Mišrainę pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų.

Vida Press nuotr./Mišrainė
Vida Press nuotr./Mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos