- Kiaušinius suplakite su garstyčiomis, cukrumi ir druska.
- Atsargiai įpilkite aliejų ir plakite iki vientisos masės.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“
- Yra keletas sėkmingo majonezo taisyklių, į kurias verta atsižvelgti, norint, kad viskas pavyktų tobulai. Pirmiausia, visi produktai turi būti kambario temperatūros. Patyrę virtuvės meistrai sako, kad šalti kiaušiniai dažniausiai yra pagrindinė nesutirštėjančio padažo priežastis.
- Be to, majonezui gaminti reikia rinktis tik kokybišką rapsų ar saulėgrąžų aliejų. Alyvuogių aliejus, ypač intensyvesnio skonio, šiuo atveju tinka ne taip, nes padažui suteikia kartumo. Majonezą labai lengva persūdyti, tad druską patariama berti atsargiai, vis paragaujant. Ir tik aukštos kokybės.
- Išsisukę šviežio majonezo galite paeksperimentuoti su skirtingais skoniais: įberti šviežių petražolių, krapų ar svogūnų laiškų, ar įspausti skiltelę česnako.
1. Į nemažą stiklinį dubenį įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, cukraus ir garstyčių miltelių.
2. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite jas su actu.
3. Pusę rūgščiojo mišinio supilkite į indą su kiaušinio tryniu ir minutėlę viską intensyviai sukite rankiniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
4. Plona srovele pradėkite pilti aliejų ir nuolat sukite plakinį. Kai emulsijos apimtis padidės, aliejų galite įpilti vis daugiau ir daugiau.
5. Baigdami sukti supilkite likusį citrinos sulčių ir acto mišinį ir viską gerai išmaišykite.
6. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Jei norite švelnesnio skonio, galite įberti dar šiek tiek druskos. Sudėkite majonezą į sandarų indelį ir laikykite jį šaldytuve apie savaitę.
Saulėgrąžas užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite per naktį. Į kokteilių plaktuvą sudėkite saulėgrąžų sėklas ir kitus ingredientus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Pradėję plakti, reguliuokite padažo konsistenciją vis įpildami vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.
Šį majonezą maišykite prieš pat patiekdami ant stalo ir gardinkite juo mėgstamus patiekalus.
Linų sėmenis sumalkite ir užpilkite karštu vandeniu. Visus ingredientus, išskyrus aliejų bei druską, sudėkite į indelį ir sumalkite, kol gausite tirštą, vientisą masę. Tuomet po truputį pilkite aliejų ir maišykite, o pabaigoje įberkite šiek tiek druskos. Šį majonezą galite pagardinti krapais.
- Saulėgrąžų sėklas kelias valandas pamirkykite, išskalaukite ir suberkite į elektrinį plaktuvą.
- Kartu suberkite česnaką, supilkite šviežiai išspaustas citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, Provanso žolelėmis, įpilkite vandens (tiek, kad apsemtų saulėgrąžas).
- Viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.
- Šiuo majonezu skanu gardinti įvairias salotas.
Riešutus užmerkite šaltame vandenyje ir palaikykite apie valandą. Tuomet nupilkite vandenį, sudėkite riešutus ir visus kitus ingredientus į elektrinį smulkintuvą ir malkite tol, kol pasieksite kreminę majonezo konsistenciją. Tai – labai greitai paruošiamas ir puikaus skonio veganiškas majonezas.
- Trynius išplakite su actu. Paskui, lėtai maišydamos, supilkite aliejų ir plakite iki vienalytės masės.
- Sudėkite sojų pupelių („miso“) pastą, pagardinkite druska ir pipirais.
Plačiau skaitykite: „Majonezas. 3 įdomios versijos“