„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ant vakarienės stalo – gardžiausi patiekalai su krevetėmis

Krevetėms paruošti daug laiko neprireiks, taigi grįžę namo vakarienę valgysite laiku: nereikės alkio gesinti paskubomis suteptais sumuštiniais, kol patiekalas bus paruoštas.
Keptos krevetės su česnakais
Keptos krevetės su česnakais / Fotolia nuotr.

Jei salotos su krevetėmis jau ne itin vilioja, galite tiesiog pasikepti krevečių, paruošti gurmanišką užkandėlę ar pasimėgauti krevetėmis su kokosų apvalkalu. Gardžių kąsnelių!

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“!

Krevetės su šparagais ir apelsinais
Receptas: Krevetės su smidrais ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (tigrinių)
Smidrai: 10.00 vnt. (t. y. apvirti smidrai)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis 2cm)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Sviestas: 80.00 g
Vynas: 75.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite.

2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite druska.

3. Virkite apie 3 minutes. Galiausiai įmaišykite 50 g šalto sviesto ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.

4. Patiekite giliose lėkštėse su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salotos su krevetėmis
Receptas: Salotos su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (karališkų lukštentų)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos ir salotoms 1 valg. š. sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ir šaukštelis aitriosios paprikos miltelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės (ir salotoms 2 skiltelės)
Aliejus: 1.00 valg. š. (ir salotoms 3 valg. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (apelsininių; pagal skonį)
Morkos: 1.00 vnt. (Salotoms)
Porai: 1.00 vnt. (Salotoms)
Paprikos: 1.00 vnt. (Salotoms; žalia)
Medus: 1.00 arbat. š. (Salotoms)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Salotoms; keli lapeliai)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Salotoms; grūdėtųjų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Salotoms; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Aitriąją papriką susmulkinkite.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.

4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.

5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.

Suskleisti
Krevetės su makaronais
Receptas: Krevetės su makaronais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (plonų makaronų)
Krevetės: 300.00 g (šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų.

2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai pagels.

3. Supilkite vyną ir virkite, kol pusė jo nugaruos. Tada supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, tada pagardinkite druska ir pipirais.

4. Į atskirą keptuvę įpilkite aliejaus ir jame iškepkite išlukštentas krevetes, tada suverskite jas į padažą ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.

5. Makaronus išdalykite į lėkštes, tada apliekite krevečių padažu. Salotas tiekite karštas.

Kulinaro patarimas. Jei padažui rinksitės krevetes sūryme, jų nekepinkite – iškart sumeskite į padažą ir tik truputėlį pakaitinkite.

Suskleisti
Krevečių užkandėlė
Receptas: Krevečių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 400.00 g (šaldytų išlukštentų)
Sojų padažas: 100.00 ml
Aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Aitriųjų paprikų padažas 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 100.00 g (ryšulėlis šviežių)
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Paruoškite marinatą. Išspauskite česnaką, nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite imbiero šaknį, išspauskite citrinos sultis. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, česnakus, citrinų sultis, šaukštą tarkuoto imbiero ir aitriųjų paprikų padažą, sudėkite krevetes, išmaišykite. Per naktį palaikykite šaldytuve.

3. Kepkite krevetes su marinatu ant silpnos ugnies maždaug 3 minutes, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus. Sudėkite į dubenį ir tiekite kaip užkandį su skrudintos duonos riekelėmis.

Kulinaro patarimas. Taip paruoštas krevetes galite tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su virtais laukiniais ryžiais.

Suskleisti
Krevetės su tekila
Receptas: Krevetės su tekila
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 32
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
Tekila: 2.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 5.00 g (smulkintas raudonasis pipiras (nebūtinai))
Kaip gaminti
  1. Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
  2. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
  3. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
Suskleisti
Krevečių apkepas
Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kokosinės krevetės
Receptas: Kokosinės krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos tigrinės)
Miltai: 150.00 g (kukurūzų)
Kokosų drožlės: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 3.00 valg. š. (rūgščių apelsinų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis.

2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų.

3. Po vieną krevetę imkite už uodegėlės, pavoliokite miltuose, paskui plaktuose kiaušinių baltymuose, galiausiai – kokosų drožlėse. Dėkite į puodą su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir virkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Tiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mangų.

Suskleisti
Didkepsnis su krevetėmis
Receptas: Didkepsnis su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (nugarinės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Krevetės: 10.00 vnt. (Krevečių padažui; karališkų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; pusė ankšties)
Imbieras: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; gabalėlis šaknies)
Česnakai: 3.00 skiltelės (Krevečių padažui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (Krevečių padažui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (Krevečių padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Krevečių padažui; šaukštas citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį stambios)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (penkių pipirų mišinio; pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Kaip gaminti

1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.

2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (tik versdamos nedurkite šakute – išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas) ir padėkite šiltai.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite.

4. Česnakus ir imbiero šaknį nulupkite, sukapokite, iki pagels pakepinkite aliejuje, tada suberkite kalendrą, supilkite citrinų sultis ir sumeskite krevetes. Kepinkite apie 6 min. ir užpilkite ant didkepsnio.

5. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Suskleisti
Egzotiškos salotos
Receptas: Egzotiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 6.00 vnt. (šviežios karališkos)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio)
Mangas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š. (pagal skonį; skrudintų)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; ir padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (Padažui; skysto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Padažui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; ir padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Padažui)
Aitrus mangų padažas; padažui 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

4. Viską sumaišykite, ant viršaus dėkite krevetes, suberkite skrudintus sezamus ir kokosų drožles. Pilkite ant salotų  iš smulkinto česnako, aitraus mangų padažo, kapotų žalumynų, medaus ir aliejaus paruoštą padažą.

Suskleisti
Egzotiškos salotos
Receptas: Egzotiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 27
Receptas
Ingredientai
Vaisiai: 2.00 st. (Po nedidelę skardinę konservuotų ananasų ir persikų)
Krevetės: 1.00 vnt. (pakuotė lukštentų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinos sulčių)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Imbierą, aitriąją papriką ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite karštuose riebaluose.

2. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės.

3. Tada supilkite sojų padažą, sukrėskite nuvarvintus gabalėliais supjaustytus ananasus ir persikus, suberkite cukrų, galiausiai sumeskite atšildytas krevetes ir viską apie 6 minutes pakaitinkite.

4. Salotas tiekite paskaninusi citrinų sultimis ir kapotais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Gurmaniška krevečių užkandėlė
Receptas: Gurmaniška krevečių užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos)
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (baltas sausas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų receptą

1. Sušalusias krevetes pakiškite po šiltu vandeniu ir atšildykite. Dėkite ant popierinių servetėlių nudžiūti.

2. Tuo metu į keptuvę įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite.

3. Suberkite krevetes, pamaišykite, užpilate sojos padažą, baltą vyną ir smulkintą česnaką. Kelias minutes aktyviai maišydama pakepkite. Tik nekepkite ilgai, nes krevetės taps kietos.

4. Ši užkandėlė labai gardi su šviežiu prancūzišku batonu.

Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė
Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė

 Receptas Nomedos Marčėnaitės

Suskleisti
Salotos su aštriomis krevetėmis
Receptas: Salotos su aštriomis krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (tigrinės)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (aitrusis)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė ir padažui 1 valg. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (ir padažui 2 valg. š.)
Gražgarstės: 300.00 g
Pomidorai: 15.00 vnt. (vyšniniai)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui skystas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui aštrios)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.

2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.

3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Krevečių apkepėlė
Receptas: Krevečių apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (didelės)
Krabų lazdelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.

2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.

3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Karališkosios krevetės  su makaronais
Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.6 / 15
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Keptos krevetės su česnakais
Receptas: Keptos krevetės su česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 42
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (didesnė pakuotė šaldytų karališkųjų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žoipsnelis maltų kalendrų arba kalendrų grūdelių (jei mėgstate))
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.

2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.

3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.

4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.

5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.

6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.

7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.

8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.

9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.

Suskleisti
Indiškos krevetės
Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 38
Receptas
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Krevetės su  česnakais ir pipirais
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aromatingos krevetės
Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
3.5 / 17
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Nelukštentos krevetės su aštriu padažu
Receptas: Nelukštentos krevetės su aštriu padažu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 800.00 g (šviežios, nelukštentos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva).

2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus sugrūskite. Viską sudėkite į keptuvę su krevetėmis, suberkite petražoles ir išmaišykite.

3. Krevetes patiekite karštas su balta duona (labai tinka šviežias prancūziškas batonas).

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs