Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apniukusiai dienai – dviejų rūšių kopūstų, pupelių ir kitų daržovių sriuba

Atvėsus orams vis dažniau norisi šilto, jaukaus maisto, dienos darbų sūkuryje ne vienas pasvajojame apie šviežių daržovių sriubą. Tokios receptą šį kartą ir siūlome. Tiesa, nepamirškite iš vakaro užmerkti pupelių, tada viskas eisis greitai ir paprastai!
Šviežių daržovių ir pupelių sriuba
Šviežių daržovių ir pupelių sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1/4 baltagūžio kopūsto;
  • 1/4 savojinio kopūsto (arba keiskite keliais lapinio kopūsto (angl. kale) lapais, pašalintais kotais ir storomis gyslomis);
  • 0,5 poro;
  • 2 morkos;
  • 0,5 stiklinės džiovintų pupelių (išmirkytų per naktį);
  • 2 bulvės;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • sauja šviežių plokščialapių petražolių;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 l vandens (gali reikėti ir kiek daugiau).

Gaminimas:

1. Kopūstus supjaustykite plonomis juostelėmis. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite skridinėliais. Porą supjaustykite pusžiedžiais.

2. Išmirkytas pupeles suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 500 ml šviežio šalto vandens, užvirkite ir virkite apie 20 min., kol pupelės taps minkštos. Joms išvirus nukaiskite puodą, tačiau skysčio neišpilkite.

3. Kitame puode, kuriame virsite sriubą, ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir sviestą, berkite porus ir morkas, pakepinkite 4–6 min., kol daržovės kiek suminkštės ir suglebs. Tada suberkite kopūstus, patroškinkite dar 2–3 min. Suberkite bulvių kubelius, supilkite vandenį, užvirkite, įberkite apie šaukštelį druskos, nemažą žiupsnį juodųjų pipirų. Uždenkite, dar kiek sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min., kol bulvės, morkos ir kopūstai bus išvirę. Įberkite kelis šaukštus išvirtų pupelių iš kito puodo, daug petražolių ir nukaiskite puodą.

4. Likusias pupeles su visu skysčiu sutrinkite elektriniu trintuvu, o tada supilkite visą į bendrą puodą su sriuba. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

5. Tiekite su mėgstama duona, jei norite, įpylę šlaką alyvuogių aliejaus ir įdėję šaukštą grietinės. Skanaus!

Vida Press nuotr./Šviežių daržovių ir pupelių sriuba
Vida Press nuotr./Šviežių daržovių ir pupelių sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų