Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsisuksite greitai: kol dar yra mėlynių – paprastutis ir gardus pyragas

Jei mėgstate mėlynes, laikas suskubti jomis mėgautis šviežiomis ar konservuoti šaltam sezonui. O jeigu irztate, kad skanėstams darbo dienomis nėra laiko, siūlome išbandyti paprastutį pyragą – daug jūsų laiko neatims, tačiau laimės suteiks tikrai. Beje, mėlynes šiame kepinyje kuo puikiausiai galima keisti šilauogėmis, tik tada jis bus kiek saldesnis.
Pyragas su mėlynėmis
Pyragas su mėlynėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis druskos;
  • 50 g sviesto, minkšto;
  • 150 g cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 70 ml raugintų pasukų;
  • 1 stiklinė mėlynių arba šilauogių, nuplautų ir nusausintų.

patiekimui:

  • 150 ml plakamosios grietinėlės;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę apvalią kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais (miltų perteklių nupurtykite).

2. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir gerai išmaišykite.

3. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės, muškite kiaušinį ir vėl išsukite, kol ingredientai susijungs. Į gautą masę po truputį pilkite pasukas ir berkite sausąjį mišinį. Galiausiai suberkite didžiąją dalį uogų ir atsargiai, jų netraiškydami, išmaišykite.

4. Gautą tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir tolygiai suberkite likusias uogas.

5. Kepkite apie 30 min. arba kol viršus bus gražiai rusvas. Išimkite iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti formoje, o tada atsargiai išimkite.

6. Išplakite grietinėlę iki standumo, o tada atsargiai įmaišykite į ją klevų sirupą.

7. Pjaustykite pyragą gabaliukais ir tiekite su plakta grietinėle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais