Ingredientai:
- 120 g miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis druskos;
- 50 g sviesto, minkšto;
- 150 g cukraus;
- 1 didelis kiaušinis;
- 70 ml raugintų pasukų;
- 1 stiklinė mėlynių arba šilauogių, nuplautų ir nusausintų.
patiekimui:
- 150 ml plakamosios grietinėlės;
- 1 valg. šaukšt. klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę apvalią kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais (miltų perteklių nupurtykite).
2. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir gerai išmaišykite.
3. Kitame dubenyje išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės, muškite kiaušinį ir vėl išsukite, kol ingredientai susijungs. Į gautą masę po truputį pilkite pasukas ir berkite sausąjį mišinį. Galiausiai suberkite didžiąją dalį uogų ir atsargiai, jų netraiškydami, išmaišykite.
4. Gautą tešlą sukrėskite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir tolygiai suberkite likusias uogas.
5. Kepkite apie 30 min. arba kol viršus bus gražiai rusvas. Išimkite iš orkaitės, leiskite kiek pravėsti formoje, o tada atsargiai išimkite.
6. Išplakite grietinėlę iki standumo, o tada atsargiai įmaišykite į ją klevų sirupą.
7. Pjaustykite pyragą gabaliukais ir tiekite su plakta grietinėle.