Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apskrudusi ir sultinga kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Gera išeitis – kepti pamarinuotas krūtinėles ant labai gerai įkaitintų kepsninės grotelių: karštis „uždarys“ mėsos sultis viduje, šiek tiek paplota mėsa tolygiai ir greitai iškeps, o marinatas praturtins patiekalą puikiu skoniu. Išbandykite!
Ant grotelių kepta vištos krūtinėlė
Ant grotelių kepta vištos krūtinėlė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 vištos krūtinėlės be kaulų;
  • 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 valg. šaukšt. žuvies padažo (rasite egzotiškų produktų lentynose);
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
  • 3 skiltelės česnako, sutarkuotos;
  • 2 žaliosios citrinos;
  • 2 valg. šaukšt. žemės riešutų ar rapsų aliejaus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
  • šviežios kalendros, patiekimui.

Gaminimas:

1. Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm.

2. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite.

3. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia).

4. Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus.

5. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais