Ingredientai:
- 2 vištos krūtinėlės be kaulų;
- 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 2 valg. šaukšt. žuvies padažo (rasite egzotiškų produktų lentynose);
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
- 3 skiltelės česnako, sutarkuotos;
- 2 žaliosios citrinos;
- 2 valg. šaukšt. žemės riešutų ar rapsų aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
- šviežios kalendros, patiekimui.
Gaminimas:
1. Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm.
2. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite.
3. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia).
4. Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus.
5. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.