Pamačiusi, ką padarė, ji apvertė iškepusį pyragą aukštyn kojomis ir dar šiltą patiekė svečiams. Nuo to laiko ikoniškasis tarte tatin yra Prancūzijos virtuvės pasididžiavimas, tiesa, ne kiekviena šeimininkė ryžtasi jį kepti, baimindamasi momento, kai apvertusi kepimo formą serviravimo lėkštėje pamatys ne tokį vaizdą, kokio tikėjosi.
Tarte tatin yra vienas kepinių, kuriuos užtikrintai pagaminti moko garsiosios „Le Cordon Bleu“ kulinarinės mokyklos studentus. Įsisavinusi apversto obuolių pyrago kepimo techniką, nutariau išbandyti ir pikantišką versiją – aukštyn kojomis kepamą pyragą su burokėliais! Rezultatas net pranoko lūkesčius, mat patiekus pikantišką užkandį su ožkų sūriu ir paskrudintais riešutais, jis nuo stalo išgaravo pirmasis, o mano svečiai tikrai nešykštėjo liaupsių!