Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09 15

Apverstas burokėlių pyragas nuo stalo tiesiog išgaruos!

Jei tikėtume legenda, vieną skaniausių pyragų – apverstą obuolių, kitaip vadinamą tarte tatin – kažkada kažkas iškepė visiškai per klaidą... Išsiblaškiusi šeimininkė susipainiojo ir kepdama obuolių pyragą pradžioje į kepimo formą sudėjo obuolius ir juos užklojusi iškočiotos tešlos sluoksniu, pašovė kepti.
Apverstas burokėlių pyragas
Apverstas burokėlių pyragas / Nidos Degutienės nuotr.

Pamačiusi, ką padarė, ji apvertė iškepusį pyragą aukštyn kojomis ir dar šiltą patiekė svečiams. Nuo to laiko ikoniškasis tarte tatin yra Prancūzijos virtuvės pasididžiavimas, tiesa, ne kiekviena šeimininkė ryžtasi jį kepti, baimindamasi momento, kai apvertusi kepimo formą serviravimo lėkštėje pamatys ne tokį vaizdą, kokio tikėjosi.

Tarte tatin yra vienas kepinių, kuriuos užtikrintai pagaminti moko garsiosios „Le Cordon Bleu“ kulinarinės mokyklos studentus. Įsisavinusi apversto obuolių pyrago kepimo techniką, nutariau išbandyti ir pikantišką versiją – aukštyn kojomis kepamą pyragą su burokėliais! Rezultatas net pranoko lūkesčius, mat patiekus pikantišką užkandį su ožkų sūriu ir paskrudintais riešutais, jis nuo stalo išgaravo pirmasis, o mano svečiai tikrai nešykštėjo liaupsių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais