„Ar iš užšaldytų žalumynų galima daryti kokteilius?“ – domisi LRT RADIJO klausytoja.
Šaldymas – pats geriausias konservavimo būdas, nes taip išlaikoma ne tik spalva ir skonis, bet ir išsaugomi produktuose esantys vitaminai, sako įstaigos „Sveikatai palankus“ vadovė R.Bogušienė.
Tad tai sveika ir sveikintina, tikina specialistė, tačiau priduria, kad geriausia, kai į kokteilio sudėtį įeina įvairių ingredientų: ir vaisių, ir daržovių, ir žalumynų.
Anot R.Bogušienės, kokteilių vartoti kasdien ar pakeisti jais kitą maistą nereikėtų. „Ne visų žmonių organizmai turi puikią virškinimo sistemą, o vartojant vien tik skystą, trintą maistą galima sau ir pakenkti, nes fermentai išsiskiria tuomet, kai kramtome“, – sako specialistė.
R.Bogušienė primena, kad svarbu nepamiršti, jog kokteiliai nėra lygu sveikai mitybai.
„Sveika mityba – tai reguliarus, subalansuotas, įvairus ir saikingas maitinimasis. Kai įsėsite krapo, petražolės ar mėtos lapelį, nepamirškite, kad tai tik detalė iš viso maisto raciono, kurį būtina gauti kasdien“, – pažymi mitybos specialistė R.Bogušienė.
Parengė Indrė Česnauskaitė.