Ingredientai:
- 200 g sviesto, kambario temperatūros;
- 150 g cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 450 g miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 st. kokosų drožlių;
- sauja mėlynių (tinka ir šviežios, ir šaldytos).
Gaminimas:
1. Sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausite purią masę. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite.
2. Tešlą su visu dubeniu 30 min. palaikykite šaldytuve.
3. Iš atšalusios tešlos rankomis formuokite sausainius ir į juos įspauskite mėlynių.
4. Suformuotus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos plačios skardos ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite ir tik tada ragaukite.