Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar kada kepėt perlenktą picą? Tiks pirktinė tešla, o rezultatas priblokš – kartosit

Ilgasis savaitgalis – pats tas metas pailsėti, gal net dribtelėjus ant sofos visai šeimai pažiūrėti filmą. O kokia geriausia filmo palydovė, jei ne pica! Siūlome neieškoti, kas ją greičiausiai pristatys, bet išsikepti patiems. Ilgai nė nesugaišite, nes galite naudoti pirktinę jau paruoštą picos tešlą. Pica bus neeilinė – perlenkta.
Perlenkta pica
Perlenkta pica / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 1 lakštas paruoštos picos tešlos (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus (1 aptepimui ir 2 įdarui);
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos ar specialaus padažo picai;
  • 15o g kumpio, karštai rūkyto ar virto;
  • 1 svogūnas, susmulkintas;
  • 2 skiltelės česnako, smulkintos;
  • 2 rutuliukai mocarelos sūrio;
  • 10 pievagrybių;
  • saujelė tarkuoto parmezano sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų.

ČIA rasite naudingų patarimų, jei picos tešlą nutartumėt ruošti patys, bei gausią receptų kolekciją.

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai gelstelės ir pakvips.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais.

3. Pievagrybius ir kumpį suberkite į keptuvę su svogūnais ir dar kelias minutes pakepinkite, kol grybai sukris. Tada mišinį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, berkite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek atvėsti.

4. Mocarelos sūrį suplėšykite gabaliukais.

5. Iš picos tešlos iškočiokite 2 papločius, kiekvieną jų aptepkite pomidorų pasta, tada ant pusės apkritimo krėskite įdaro, ant viršaus padėliokite plėšytos mocarelos, pabarstykite parmezano, perlenkite ovalą ir užlankstykite kraštelius – lyg kokio milžiniško kibino.

O ar žinojot, kad galima išsikepti ir picos vyniotinį?

6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros, abi perlenktas picas perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite alyvuogių aliejumi.

7. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite kiek atvėsti, nes įdaras bus išties karštas. Bet ir ilgai nelaikykite, juk norisi, kad sūris vis dar būtų tąsus.

Vida Press nuotr./Perlenkta pica
Vida Press nuotr./Perlenkta pica

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs