Ingredientai (4 asm.):
- 1 lakštas paruoštos picos tešlos (įsigysite didžiuosiuose prekybos centruose);
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejus (1 aptepimui ir 2 įdarui);
- 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos ar specialaus padažo picai;
- 15o g kumpio, karštai rūkyto ar virto;
- 1 svogūnas, susmulkintas;
- 2 skiltelės česnako, smulkintos;
- 2 rutuliukai mocarelos sūrio;
- 10 pievagrybių;
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų.
ČIA rasite naudingų patarimų, jei picos tešlą nutartumėt ruošti patys, bei gausią receptų kolekciją.
Gaminimas:
1. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai gelstelės ir pakvips.
2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kumpį – šiaudeliais.
3. Pievagrybius ir kumpį suberkite į keptuvę su svogūnais ir dar kelias minutes pakepinkite, kol grybai sukris. Tada mišinį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, berkite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek atvėsti.
4. Mocarelos sūrį suplėšykite gabaliukais.
5. Iš picos tešlos iškočiokite 2 papločius, kiekvieną jų aptepkite pomidorų pasta, tada ant pusės apkritimo krėskite įdaro, ant viršaus padėliokite plėšytos mocarelos, pabarstykite parmezano, perlenkite ovalą ir užlankstykite kraštelius – lyg kokio milžiniško kibino.
O ar žinojot, kad galima išsikepti ir picos vyniotinį?
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros, abi perlenktas picas perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite alyvuogių aliejumi.
7. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite kiek atvėsti, nes įdaras bus išties karštas. Bet ir ilgai nelaikykite, juk norisi, kad sūris vis dar būtų tąsus.