„Paprastas, greitas, beveik klasikinis receptas. Mano artišokai gana jauni, todėl valymo ir valgymo čia buvo nedaug. Nors iš video gamybos principas aiškus. Tad, tikiu jis bus pagalba gaminant pirmą kartą.
Padažas – must try. Tobulai tinka prie artišoko – gaivus, bet itin turtingas skoniu", – išmėginti ne tiks estetiškai gražias, bet ir gardžias gėrybes kviečia Natalija.
Kokių produktų reikės?
- 2 vnt (1 artišokui) česnako skiltelės;
- 2 vnt 1 artišokui) čiobrelio šakelės;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos;
- druskos ir pipirų.
Padažui:
- 3 vš graikiško jogurto;
- 1 vš garstyčių;
- 1 česnako skiltelės;
- 1vš citrinos ar laimo sulčių;
- 1aš medaus.
Kaip gaminti?
Artišokams nuvalyti kotelius, nupjauti galiukus. Žiedų žvynus nupjauti beveik iki vidurio ir artišokus perpjauti pusiau. Taip pat išimti viduryje esančius nuodingus plaušelius.
Sudėti paruoštus artišokus į kepimo formą, suberti druskos, pipirų, apšlakstyti aliejų. Pagardinti česnako skiltelėmis, čiobreliais ir uždengti citrinos skiltelėmis, apversti ir uždengti kepimo folija.
Kepti 200 C orkaitėje apie 40 min.
Kol artišokai kepa, pasiruoškite padažiuką: visus ingredientus sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.
Kaip gaminti žingsnis po žingsnio galima pamatyti čia.
Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima surasti šiame tinklapyje.