Ingredientai:
- 2 didelės saujos jaunų dilgėlių;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 kiaušinis;
- 300 ml pieno ar raugintų pasukų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 stiklinė miltų;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnis tarkuoto muskato;
- 2 valg. šaukšt. sviesto, išlydyto (arba aliejaus).
Gaminimas:
1. Dėvėdami pirštines pašalinkite storesnius dilgėlių kotelius, palikite tik lapelius ir augaliukų viršunėles su plonais stiebeliais. Kruopščiai nuplaukite.
2. Dar šlapias dilgėles dėkite į keptuvę, kuri turi dangtį, užkaiskite, uždenkite ir pakaitinkite porą minučių – dilgėlės suglebs. Kitas būdas – dilgėles minutei panardinti į verdantį vandenį, bet jose liks kiek mažiau skonio. Suglebusioms dilgėlėms leiskite atvėsti, išspauskite likusį vandenį, o tada dėkite ant lentelės ir smulkiai sukapokite.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir muskato riešutą.
4. Į elektrinio maisto smulkintuvo indą dėkite pusę dilgėlių, pilkite pieną, lydytą sviestą (ar aliejų) muškite kiaušinį, dėkite sutrintą česnaką. Sutrinkite, kol gausite žalią skystį. Perpilkite jį į didelį dubenį, suberkite sausųjų ingredientų mišinį ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų produktų ir gumuliukų. Tuomet sudėkite likusias dilgėles.
5. Įkaitinkite plonai riebalais pateptą keptuvę. Šaukštu dėkite po truputį paruoštos tešlos taip formuodami blynelius. Kepkite vartydami, kol švelniai apskrus iš kiekvienos pusės.
6. Tiekite su pačiais įvairiausiais mėgstamais priedais – grietine, sviestu, kreminės varškės ir jogurto padažu, rūkyta ar sūdyta lašiša ir pan.