Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arbūzas su azijietiškais padažais – tobula alternatyva šviežiam tunui

Šią karštą vasarą arbūzu daugelis užkandžiauja kone kiaurą dieną. Taip puikiai pažįstamas, regis, jis nebegali nustebinti. Tačiau vos keli iš Azijos virtuvės atkeliavę priedai, tokie kaip žuvies ir sojų padažas, jį pakeis neatpažįstamai, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Arbūzas su azijietiškais padažais
Arbūzas su azijietiškais padažais / Pranešimo aut. nuotr.

„Japonijos kulinarija žavi savo meistrišku patiekimu, kur kiekvienas patiekalas yra tarsi meno kūrinys, subtilus ir rafinuotas. Japoniškas maistas dažnai siejamas su sveikatingumu, nes jis yra lengvas, maistingas ir dažnai ruošiamas iš šviežių, mažai perdirbtų ingredientų. O jiems tą išskirtinį skonį suteikia pagardai, kuriuos galima panaudoti ruošiant ne tik japoniškus patiekalus“, – sako kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

Tereikės kelių azijietiškų padažų, ir galėsite visai nesunkiai neatpažįstamai pakeisti įprasto arbūzo skonį. Prieš kurį laiką socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo receptas, kurio sekėjų netrūksta iki šiol. Arbūzas virsta prabangiu patiekalu, kuris skoniu ir tekstūra tampa be galo panašus į šviežią tuną. Darbo ir išlaidų bus visai nedaug, o rezultatas tiesiog priblokš.

Ingredientai

  • 750 g arbūzo
  • 3 šaukštai sezamų aliejaus
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 2-3 skiltelės išspausto česnako
  • 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
  • ½ šaukštelio čili miltelių (nebūtina)
  • sutrupinti jūržolių lapeliai
  • smulkinti šviežių svogūnų laiškai
  • sezamo sėklos.

Gaminimas

  1. Nupjaukite arbūzo žievę ir supjaustykite jį stambiais (maždaug 3x3 cm) kubeliais arba pailgais stačiakampiais (apie 7x4 cm). Išimkite sėklas ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie valandą, po 30 minučių vieną kartą apverskite. Iškepusį arbūzą visiškai atvėsinkite.
  2. Sumaišykite dubenyje visus ingredientus, išskyrus sezamų sėklas. Marinatu apliekite arbūzą, atsargiai išmaišykite ir palikite marinuotis bent 4 valandas šaldytuve. Kuo ilgiau paliksite marinuotis (galite ir pernakt), tuo ryškesnis skonis bus.
  3. Išimkite gabalėlius iš marinato ir valgykite juos žalius. Arba apvoliokite sezamo sėklose ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi po 2-3 min. iš kiekvienos pusės, kol taps traškūs.
  4. Derinkite „poke“ dubenėlyje taip paruoštą arbūzą su ryžiais, šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkai, morkos, ridikėliai, įdėkite pjaustyto avokado, sojų pupelių ir marinuoto imbiero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas