Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 19

Arbūzinis trejetukas: ledai, gurmaniškos salotos ir skanėstas tik suaugusiems

Ko gero, mažai atsirastų žmonių, kurie nemėgtų braškių ir arbūzų, abiejų šių gėrybių sezonas kaip tik įsisiūbuoja. Šiltą ar net karštą dieną vargu ar gali būti kas skaniau, nei gerai atšaldytas, prinokęs arbūzas. Tačiau jei nusipirkote jį nemenko svorio, galima pagalvoti, ką gi dar išradingesnio sukūrus. Šįsyk – 3 labai skirtingos idėjos, pirmoji labiausiai sužavės vaikus, antra – rafinuotus gurmanus, trečioji skirta vakarėliui, kuriame dalyvauja tik suaugusieji!
Skani idėja – arbūzų ledai
Skani idėja – arbūzų ledai / Vida Press nuotr.

1

Arbūzo ir uogų ledai

Naminiai arbūziniai ledai
Naminiai arbūziniai ledai

Ingredientai:

  • 500 g arbūzo, be žievės ir sėklų, supjaustyto kubeliais;
  • sauja braškių;
  • sauja aviečių (tinka ir šaldytos, jei šviežių neturite);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus.

Gaminimas:

1. Pusę aviečių ir braškių atidėkite (braškes supjautykite nedideliais gabaliukais).

2. Likusias uogas, arbūzo kubelius ir cukrų berkite į elektrinio trintuvo indą ir susmulkinkite iki tyrės. Tada į tyrę suberkite likusias uogas.

3. Supilstykite gautą tyrę su uogomis į specialias formeles ledams, nepamirškite įtvirtinti specialių pagaliukų.

4. Dėkite į šaldymo kamerą ir palaukite, kol sustings. Tai priklausys nuo formelių dydžio ir kameros galingumo.

Trukmė

10 min. ir šaldymas

Lygis

lengva

Kam patiks

visiems, o ypač vaikams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais