1
Arbūzo ir uogų ledai
Ingredientai:
- 500 g arbūzo, be žievės ir sėklų, supjaustyto kubeliais;
- sauja braškių;
- sauja aviečių (tinka ir šaldytos, jei šviežių neturite);
- 2 valg. šaukšt. cukraus.
Gaminimas:
1. Pusę aviečių ir braškių atidėkite (braškes supjautykite nedideliais gabaliukais).
2. Likusias uogas, arbūzo kubelius ir cukrų berkite į elektrinio trintuvo indą ir susmulkinkite iki tyrės. Tada į tyrę suberkite likusias uogas.
3. Supilstykite gautą tyrę su uogomis į specialias formeles ledams, nepamirškite įtvirtinti specialių pagaliukų.
4. Dėkite į šaldymo kamerą ir palaukite, kol sustings. Tai priklausys nuo formelių dydžio ir kameros galingumo.
Trukmė
10 min. ir šaldymas
Lygis
lengva
Kam patiks
visiems, o ypač vaikams