1. Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais ir sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis.
2. Dideliame dubenyje sluoksniuokite arbūzo kubelius, fetą, perpus perpjautas alyvuoges, kapotas mėtas, raudonųjų svogūnų griežinėlius su žaliųjų citrinų sultimis.
3. Paruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir atsargiai išmaišykite. Galite papuošti baziliko lapeliais.
- Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite nutarkuotų žievelių ir žiupsnelį cukraus, gerai išmaišykite ir palikite apie 10 min. pastovėti, kad pasimarinuotų.
- Arbūzą nulupkite, supjaustykite kubeliais, išimkite visas sėklytes ir trumpai pakepkite ant grotelių.
- Fetą supjaustykite kubeliais. Mėtos lapelius nuskabykite, nuplaukite ir nusausinkite.
- Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių, gerai nuvarvintas alyvuoges. Galiausiai išdėliokite mėtų lapelius.
- Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite, pagal skonį pagardinkite pipirais, gerai atvėsinkite padažą šaldytuve ir prieš tiekdamos apliekite juo salotas.
- Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
- Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“
- Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
- Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas.
- Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu.
- Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas, supilkite išspaustas laimo sultis ir druską. Viską gerai išmaišykite ir patiekite iš karto arba laikykite sandariai šaldytuve.
- Patiekite su tortilijų traškučiais.
1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą.
2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų.
3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis.
4. Viską supilkite į dubenį ir 2 val. palikite šaldymo kameroje. Nepamirškite kas 30 min. pamaišyti, susmulkinti stingstantį ledą.
5. Stiklines, kuriose patieksite granitą, atšaldykite. Skanaus!
1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.
2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures sudėkite arbūzo kubelius ir užpilkite paruoštu gėrimu.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
- Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.
- Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite.
- Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
- Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
- Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite.
2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus, formuodami pyragėlius – galima daryti apvalius, keturkampius. Juos kepkite 130 laipsnių orkaitėje apie 3 valandas. Atvėsinkite ir tik tada nuimkite nuo popieriaus.
3. Grietinėlę išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Arbūzą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Ant baltymų pyragėlių uždėkite plaktos grietinėles ir kelis gabalėlius arbūzo.
4. Pyragėlius iš karto tiekite į stalą.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė