Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėniški baklažanų suktinukai: jų atsivalgyti tiesiog neįmanoma!

Kuomet norisi nustebinti svečius netikėtais užkandžiais, verta prisiminti ir kitų šalių virtuvę. Pagaminti armėniškus baklažanų suktinukus su graikiniais riešutais ilgai netruksite, o skonis pakerės ne vieną.
Baklazanu suktinukai
Baklazanu suktinukai

Armėnas Gevork Manukyan, jau 2 dešimtmečius Visagine veikiančio restorano „MagElita“ savininkas, sako, kad maistas – svarbi kultūros dalis, o lietuviams siūlo paragauti ne tik europietiškos virtuvės, bet ir armėniškų patiekalų.

„Nacionalinę bet kurios šalies virtuvę pristatyti svetur nėra paprasta dėl tos šalies produktų, prieskonių ar pagardų trūkumo, tačiau stengiamės pristatyti armėniškos virtuvės skonius kuo autentiškiau“, – atvirauja G. Manukyan.

Pranešime žiniasklaidai Gevork siūlo pasigaminti abejingų nepaliekančius armėniškus baklažanų suktinukus, juolab, kad produktų šiam patiekalui galima rasti be didesnio vargo.

Ingridientai 1 porcijai:

  • 1 nedidelis baklažanas
  • Šiek tiek saulėgrąžų/alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis druskos
  • 50 g graikinių riešutų
  • 2 v.š. kokybiško, neriebaus (iki 30 proc. riebumo) majonezo
  • 10 g.krapų
  • 1–2 skilt. česnako
  • Žalumynai, alyvuogės (papuošimui).

Gaminimo eiga:

Baklažaną geriausia imti maženį, dar neperaugusį, jį supjaustyti 0,5–0,8 cm storio juostelėmis, odelės turi likti tik šonuose. Vieną baklažano juostelės pusę sutepti saulėgrąžų arba alyvuogių aliejumi ir sutepta puse dėti ant grilio keptuvės arba į konvekcinę krosnelę. Kitą nesuteptą pusę reikia padruskinti, bet tik prieš pat dedant juostelę ant grilio. Priklausomai nuo keptuvės karščio kepti apie 5–7 minutes.

Įdarui sumalkite graikinius riešutus, į juos suberkite susmulkintus krapus, grūstų česnakų bei sumaišykite su neriebiu majonezu. Majonezo reikia dėti tiek, kad masė taptų vientisa, tačiau ne per skysta, kad būtų galima sulipdyti rutuliukus, įberti druskos pagal skonį.

Įdaro rutuliukus reikia dėti ant apkeptų baklažano juostelių –būtinai ant tos pusės, kurį nebuvo sutepta aliejumi ir negulėjo ant grilio, ir juos suvynioti. Suktinukus galima papuošti prieskoninėmis žolelėmis bei alyvuogėmis.

Šį patiekalą galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?