Ingredientai:
- 500–600 g jautienos su šiek tiek riebaliuko (kumpio geriau nesirinkti, nes išvirusi mėsa bus kietoka);
- 3 valg. šaukšt. aliejaus;
- 2 didelės morkos, supjaustytos kubeliais ar griežinėliais;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti griežinėliais;
- 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
- 1 stiklinė sausų perlinių kruopų (užmerkite jas nakčiai, o kitą dieną perskalaukite);
- 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1,5 l sultinio arba vandens;
- 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
- 1 šakelė šviežio rozmarino (nuskabykite lapelius ir smulkiai sukapokite);
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Nusausinkite jautieną ir supjaustykite kubeliais.
2. Nemažame storadugniame puode įkaitinkite pusę aliejaus, o tada suberkite mėsą, apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs plutele. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais bei perkelkite mėsą į lėkštę.
3. Į tą patį puodą pilkite likusį aliejų, suberkite smulkintą svogūną, morkas ir salierus bei apkepinkite maišydami, kol kiek suminkštės ir karamelizuosis. Tuomet suberkite česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol pakvips.
4. Supilkite į puodą sojos ir Vursterio padažus, sukrėskite pomidorų pastą, labai gerai išmaišykite. Supilkite sultinį arba vandenį, suberkite jau apkepusius mėsos gabaliukus, rozmarinus, uždenkite puodą ir virkite 30 min.
5. Į puodą suberkite ir mirkytas bei perplautas perlines kruopas, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių, jei reikia, dar pasūdykite. Uždenkite ir virkite dar 40–60 min., kol mėsa ir kruopos suminkštės.
6 Pilstykite sriubą į lėkštes ir tiekite. Jei norisi, galite sriubą skaninti papildomais kapotais žalumynais, grietine, užkąsti šviesia ar tamsia duona – kaip jums patinka!