„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Aromatinga ir soti perlinių kruopų sriuba su jautiena, kurią dar papildys daržovės

Sriubų receptų tiek daug, jog kasdien galėtume virti vis kitą ir ilgai nepritrūktume idėjų. Šįsyk siūlome patiekalą, kurį galima vadinti „du viename“ – tai ne lengvutė sriubytė, bet aromatinga, pilna įvairių skonių sriuba, kuri lengvai numalšins net didžiausią alkį. Beje, rinkitės jai jautieną, kuri turi šiek tiek riebaliukų – bus skaniau. O perlines kruopas verta pamirkyti pernakt.
Perlinių kruopų ir jautienos sriuba
Perlinių kruopų ir jautienos sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 500–600 g jautienos su šiek tiek riebaliuko (kumpio geriau nesirinkti, nes išvirusi mėsa bus kietoka);
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 2 didelės morkos, supjaustytos kubeliais ar griežinėliais;
  • 2 salierų stiebai, supjaustyti griežinėliais;
  • 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
  • 1 stiklinė sausų perlinių kruopų (užmerkite jas nakčiai, o kitą dieną perskalaukite);
  • 3 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1,5 l sultinio arba vandens;
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • 1 šakelė šviežio rozmarino (nuskabykite lapelius ir smulkiai sukapokite);
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Nusausinkite jautieną ir supjaustykite kubeliais.

2. Nemažame storadugniame puode įkaitinkite pusę aliejaus, o tada suberkite mėsą, apkepinkite iš visų pusių, kol pasidengs plutele. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais bei perkelkite mėsą į lėkštę.

3. Į tą patį puodą pilkite likusį aliejų, suberkite smulkintą svogūną, morkas ir salierus bei apkepinkite maišydami, kol kiek suminkštės ir karamelizuosis. Tuomet suberkite česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol pakvips.

4. Supilkite į puodą sojos ir Vursterio padažus, sukrėskite pomidorų pastą, labai gerai išmaišykite. Supilkite sultinį arba vandenį, suberkite jau apkepusius mėsos gabaliukus, rozmarinus, uždenkite puodą ir virkite 30 min.

5. Į puodą suberkite ir mirkytas bei perplautas perlines kruopas, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta prieskonių, jei reikia, dar pasūdykite. Uždenkite ir virkite dar 40–60 min., kol mėsa ir kruopos suminkštės.

6 Pilstykite sriubą į lėkštes ir tiekite. Jei norisi, galite sriubą skaninti papildomais kapotais žalumynais, grietine, užkąsti šviesia ar tamsia duona – kaip jums patinka!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“