Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 205 kcal
Paruošimo laikas: 80 min.
Ingredientai:
- „Vapeur“ garuose ruošti lęšiai, 425 ml, 1 skardinė
- Jautiena – 700 g
- Salierai – 2 vnt.
- Svogūnai – 2 vnt.
- Morkos – 1 vnt.
- Česnakai – 6 skiltelės
- Pomidorai – 4 vnt.
- Mėsos sultinys – 1200 ml
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
- Džiovintas rozmarinas – 1/4 arbat. šaukšt.
- Džiovintas raudonėlis – 1/3 arbat. šaukšt.
- Kalendra – 5 šakelės
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Jautieną supjaustykite 2 сm kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, iš visų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje maždaug 10 minučių.
- Salierus ir morkas stambiai supjaustykite. Svogūnus supjaustykite pusmėnuliais, česnakus — skiltelėmis. Išdėliokite daržoves keptuvėje ir kepkite, maišydami, 8 minutes.
- Į puodą supilkite sultinį, užvirinkite ir sumažinkite temperatūrą.
- Mėsą ir apkepintas daržoves sudėkite į puodą, įdėkite nuluptus ir perpjautus į 4 dalis pomidorus, rozmarinus ir raudonėlius, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 1 valandą.
- Pabaigoje įdėkite lęšius, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite ir išjunkite
- Patiekiant apibarstykite šviežiomis susmulkintomis kalendromis.
Rekomendacijos:
Į puodą, kuriame verda patiekalas, prieskonius berkite šaukštu, o ne tiesiai iš jų laikymo indo. Sudrėkę nuo garų, prieskoniai greitai praranda kokybę.