Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aromatinga kiaulienos nugarinė su prieskonių plutele. Gardi ir šilta, ir atvėsus

Kulinarijos žinovai sako, kad jei pasitaikė nusipirkti šviežios, kokybiškos mėsos gabaliuką, svarbu jo nesugadinti. Kartais užtenka itin derančio prieskonių mišinio, paprasto ruošimo būdo ir ant stalo atsiduria puikus patiekalas. Kaip tik taip vertiname šią keptą kiaulienos nugarinę, kuri bus skani ir ką tik paruošta, ir kitą dieną, jau atvėsusi.
Aromatinga kiaulienos nugarinė
Aromatinga kiaulienos nugarinė / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1,2–1,5 kg vientisas kiaulienos nugarinės gabalas;
  • 6 skiltelės česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
  • 2 arbat. šaukšt. kmynų;
  • 4 arbat. šaukšt. čiobrelių;
  • 4 arbat. šaukšt. šviežių krapų, smulkiai kapotų (arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų);
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Prieskonių grūstuve patrinkite pankolių sėklas ir kmynus, visiškų miltelių mums nereikia, greičiau rupių trupinių. Taip kepant iš sėklų išsiskirs daugiau aromatinių medžiagų.

2. Nedideliame dubenyje sumaišykite pagrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, trintą arba česnaką, druską, pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.

3. Įtrinkite mišiniu nuplautą ir nusausintą kiaulienos nugarinę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mėsos gabalą keptuvėje iš visų pusių.

5. Dėkite mėsą į nedidelę skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

5. Ištraukite mėsą iš orkaitės, tačiau neskubėkite jos pjaustyti – suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti 5–10 min. Taip kepsnys bus sultingesnis.

6. Supjaustykite mėsą griežinėliais, patiekite su šviežių ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos