Ingredientai:
- 1,2–1,5 kg vientisas kiaulienos nugarinės gabalas;
- 6 skiltelės česnako;
- 1 arbat. šaukšt. pankolių sėklų;
- 2 arbat. šaukšt. kmynų;
- 4 arbat. šaukšt. čiobrelių;
- 4 arbat. šaukšt. šviežių krapų, smulkiai kapotų (arba 1 arbat. šaukšt. džiovintų);
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,3 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Prieskonių grūstuve patrinkite pankolių sėklas ir kmynus, visiškų miltelių mums nereikia, greičiau rupių trupinių. Taip kepant iš sėklų išsiskirs daugiau aromatinių medžiagų.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite pagrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, trintą arba česnaką, druską, pipirus ir 2 šaukštus aliejaus.
3. Įtrinkite mišiniu nuplautą ir nusausintą kiaulienos nugarinę, suvyniokite į maistinę plėvelę ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite mėsos gabalą keptuvėje iš visų pusių.
5. Dėkite mėsą į nedidelę skardą ir pašaukite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
5. Ištraukite mėsą iš orkaitės, tačiau neskubėkite jos pjaustyti – suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti 5–10 min. Taip kepsnys bus sultingesnis.
6. Supjaustykite mėsą griežinėliais, patiekite su šviežių ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis ar bulvių koše.